Spodnja zaščita motorja

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
barnes
Uporabnik foruma
Prispevki: 61
Kraj: Ljubljana

Spodnja zaščita motorja

Odgovor Avtor: barnes » 16. Junij 2011, 12:32

Lep pozdrav,

zanima me, glede zaščite motorja, namreč malo razmišljam, da bi originalno plastično zamenjal z aluminijasto se pravi močnejšo na Foriju let. 2000.
Pa, da sam ne izumljam tople vode glede izdelave zaščitne plošče me zanimajo vaša mnenja in izkušnje s tem. Verjetno se jo da kupiti kje v tujini ampak cena je pa ... :?

http://www.alibaba.com/product-gs/44383 ... ester.html

LP
barnes

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1397
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. Junij 2011, 13:08

Poglej po forumu v (pra)zgodovino.
To sem tudi sam naredil iz 2 mm pločevine in se je izkazala za čisto uporabno zaščito.
Tukaj je tema o mojem Foresterju. Do večine slik lahko še vedno dostopiš, če v naslovu zamenjaš "lmmri" v "matematika".
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 16. Junij 2011, 13:10

po subaru dealerjih si že vprašal če se še dobi?
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8717
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. Junij 2011, 13:52

Ta od alibabe je malo premajhna. Najbolje je da ostane tudi na strani vse zaprto, tako kot je sedaj, samo da z aluminijem nadomestiš srednji del.

Sam sem dal ICKO-tu eno celo spodnjo plato, tako da moram enkrat še ponjo. Tista je lahko za "muštr" da se kaj pametnega naredi, ker bi tudi jaz rabil to zaščito.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
barnes
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: barnes » 16. Junij 2011, 13:58

Ne pri dealerjih nisem še nič spraševal. Ta link sem dal samo tolk da se ve zakaj gre, ker tista plata ne paše na mojega, je za letnik 2009.
Vrecha oprosti ker te gnavim ampak nimam pojma kaj moram zamenjti da pridem do slik ?

Uporabniški avatar
barnes
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: barnes » 16. Junij 2011, 14:00

Nebivedu če ne bo kaj pametnega dobit, bi pa res lahko skupaj kaj sčarali.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1397
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. Junij 2011, 14:20

Vrecha oprosti ker te gnavim ampak nimam pojma kaj moram zamenjti da pridem do slik ?
Cca takole:
- desni klik na bivšo sliko -> "View image"
- Vrže te na en wiki. Poglej v naslovno vrstico strani. Tam piše npr:
http://lmmri.fri.uni-lj.si/damjan/razno/imeSlike.jpg
to nadomesti z
http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... eSlike.jpg
Pokazala se bo slika.

Morda zna kakšen administrator avtomatsko spremeniti te naslove v postih, da bodo slike spet vidne?
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
barnes
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: barnes » 16. Junij 2011, 15:05

Vrecha hvala za razlago, mi je uspelo in sem si ogledal slike, in dobil par idej.
LP :lol:

Uporabniški avatar
snetaskira
Uporabnik foruma
Prispevki: 56
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: snetaskira » 01. Januar 2012, 13:57

Tudi pri mojem Foresterju 2006 se je nekako "zgodilo", da se je razletela plastična zaščitna plošča pod motorjem.
Če že moram menjati, bi vzel aluminijasto plato, pa me zanima, kako si rešil ti, barnes. Če ima še kdo drug kakršen koli predlog, se priporočam za nasvet. Sam nimam možnosti in znanja karkoli čarat, zato pričakujem rešitev "na ključ".
Na spletu sem našel tole:
http://www.subaru-parts.cn/sdp/158073/4 ... Panel.html
a ne morem ugotoviti, če je izdelek ustrezen za moj avto. Pa še pošiljanje denarja na slepo na Kitajsko ali Tajvan me ne veseli...
A Interservis sploh ponuja aluminijast nadomestek namesto plastične plate?

pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

Odgovor Avtor: pero112 » 03. Januar 2012, 16:12

Zdravo,

a ste gledali na www.subaxtreme.com.au. Tu sem gledal dve leti nazaj za OUTBACKA odbijač z bull barom (cevno zaščito) , vendar nisem mogel priti s ceno (prevoz, uvoz Slovenija). Če bi nabavljali več količin bi bil prisoten.

Imam FORESTERJA dal bom delati zaščitno plato za motor iz aluminija in pa nosilec kolesa (ker nimam rezerve-avto je na plin bi full). Na subaxtreme sem videl nosilec za rezervno kolo.

lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 04. Januar 2012, 19:54

Prednjui odbijač z bullbarom in zadnji odbijač z nosilčcem za gumo staneta v avstraliji okoli 2000 avstralskih dolarjev. Poštnina je vsaj 1000, tako da računaj na 3000 australskih dolarjev + carina(10%) + DDV na vse pri nas.

Torej okoli 4000 AUD, kar je pa danes okoli 3100 evrov.

Mislil si pa najbrž tole
http://www.subaxtreme.com.au/images/large/HB050-2.jpg
http://www.subaxtreme.com.au/images/large/Tom-GT-3.jpg

Tukaj imaš cene. Glej pod offroad bullbars. Začnejo se pri 1925 avstralskih dolarjih.
http://www.subaxtreme.com.au/subaru/bul ... icing.html
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 22. Januar 2012, 20:13

Zdravo,

točno to sem mislil.

lp

Uporabniški avatar
barnes
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: barnes » 24. Januar 2012, 12:32

Pozdravljeni,

za spodnjo zaščito motorja imam v planu, da bi vzel 3mm pohodno ALU pločevino in jo spigal in povaril. Nekaj sem že govoril z sosedom, če bi mi jo zakrivil na mašino (kar bi se dalo) ostalo pa sistem puzle. Nisem pa še prišel do cajta, ko bi vse realiziral.
lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 24. Januar 2012, 13:38

barnes napisal/-a:Pozdravljeni,

za spodnjo zaščito motorja imam v planu, da bi vzel 3mm pohodno ALU pločevino in jo spigal in povaril. Nekaj sem že govoril z sosedom, če bi mi jo zakrivil na mašino (kar bi se dalo) ostalo pa sistem puzle. Nisem pa še prišel do cajta, ko bi vse realiziral.
lp
Povej, če si pripravljen narest tole. Sam sem pripravljen prit pomagat in tudi zrisat akupaj z merami, če je treba. Me tole res zanima, ker je to zelo uporabna zadeva - sploh sedaj pozimi, ko se hitro najde kaka trda kepa, ki plastiko polomi.

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 24. Januar 2012, 14:55

ZDRAVO;

ej vidva imata kakšno zaščito motorja, da ni na vozilu, če ne jo bo treba šraufat dol. Imam tudi jaz šlosarja, da bi zakrivil po originalu in pošvasal. Ne vem za ceno. Paziti je treba, da bo med kovinsko zaščito in pa karterjem dovolj lufta, drugače ne bo vredu zaradi kondenza, ki se nabira (karter začne rjeveti in sčasoma prerjevi). Jaz razmišljam, da bi dal po vrhu plastične zaščite motorja (da se razumemo med tlemi in plastiko). S tem bi izgubil oddaljenost med tlemi in karoserijo, zato bi dal podloške 3 cm na amortizer.

lp

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost