Pozdravljeni,
lastnike Forester Diesel bi prosil za izkušnje s filtrom drdih delcev...
Ste imeli kakšne probleme oz. ali ste jih uspešno odpravili.
Hvala.
Filter trdih delcev
Ok. Jaz mogoče nisem najbolj relevanten, ker ga imam šele par mesecev in nekaj 1000 km.
Ampak zaenkrat se mi lučka za DPF še ni prižgala. Vozim cca 50-70km/h in po mestu.
Približno na 300 km se DPF samodejno začne čistiti z dodatnim vbrizgovanjem goriva po kočnanem delovnem taktu - to opaziš po večji porabi, ki naraste za cca 2-4 litre/100km in po nekoliko slabših pospeških oz. po zamujanju s pospeški - traja cca 1-2 s, da avto dobi pravo moč.
Čiščenje traja cca 15 min, nato se samo zaključi; če takrat stopiš iz avta ven, vohaš rahel vonj po zažganem, izpuhi so pa razbeljeno vroči.
nekaj sem tudi tukaj napisal:
viewtopic.php?p=99640&highlight=#99640
Ampak zaenkrat se mi lučka za DPF še ni prižgala. Vozim cca 50-70km/h in po mestu.
Približno na 300 km se DPF samodejno začne čistiti z dodatnim vbrizgovanjem goriva po kočnanem delovnem taktu - to opaziš po večji porabi, ki naraste za cca 2-4 litre/100km in po nekoliko slabših pospeških oz. po zamujanju s pospeški - traja cca 1-2 s, da avto dobi pravo moč.
Čiščenje traja cca 15 min, nato se samo zaključi; če takrat stopiš iz avta ven, vohaš rahel vonj po zažganem, izpuhi so pa razbeljeno vroči.
nekaj sem tudi tukaj napisal:
viewtopic.php?p=99640&highlight=#99640
Ja, še to sem pozabil povedat - poznam velik ljudi, ki imajo z DPF-ji probleme in to pri čisto novih avtih različnih znamk: opel, citroen, reno...
Posebej ob sami mestni vožnji se ti vražji filtri ne segrejejo dovolj in potem zablokirajo izpuh, tako da je treba naročiti celo avto vleko.
Dejavniki tveganja so:
- kratke vožnje,
- nizka hitrost,
- veliko prostega teka,
- če takoj odpelješ z močnim gasom, ko motor vžge.
Več lahko najdeš tukaj:
http://www.subaruforester.org/vbulletin/f160/
Posebej ob sami mestni vožnji se ti vražji filtri ne segrejejo dovolj in potem zablokirajo izpuh, tako da je treba naročiti celo avto vleko.
Dejavniki tveganja so:
- kratke vožnje,
- nizka hitrost,
- veliko prostega teka,
- če takoj odpelješ z močnim gasom, ko motor vžge.
Več lahko najdeš tukaj:
http://www.subaruforester.org/vbulletin/f160/
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1120
- Kraj: Laško okolica
- Kontakt:
ko je avto zagret tako kot je treba mu sam podn gas pomaga na moji se pozna če grem na avtocesto pa ga poteram je dost do 140km/h je pol velik manša poraba pa velik bol vleče . drugače imam pa penzionist vožnjo zara jutranje konice pa popoldanske.
tak da avtu neškodi podn gas sam more bit ogret pa pol pustit mal v prostem teku lavfat al pa se zadnih neki km res u izi pelat to velja še posebi za turbaše kterekoli znamke.
tak da avtu neškodi podn gas sam more bit ogret pa pol pustit mal v prostem teku lavfat al pa se zadnih neki km res u izi pelat to velja še posebi za turbaše kterekoli znamke.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost