Raceland 2.10.2009

Novosti na domačih in svetovnih tekmovanjih
Odgovori
Uporabniški avatar
schkorc
Uporabnik foruma
Prispevki: 48
Kraj: Prebold

Odgovor Avtor: schkorc » 06. Oktober 2009, 13:03

Sej zdaj bom pa nehal težit :).

Za tiste, ki jih mine ko vidijo več kot 5 besed :D, si lahko pogledajo FILMČEK (več o njem pa spodaj).
_BiStRi_ napisal/-a:@schkorc

Sam sem bil enkrat na avtoslalomu Ivarčko, pa je precej manj adrenalinsko bilo kot je lahko na Racelandu, predvsem me je motilo to, da je bolj kot ne bilo podobno spretnostni vožnji, servo volan ni delal večino časa zaradi stalnega obračanja volana od enega konca na drugega na polno, predolg avto imam za tja, kar je eden večjih problemov obrnit kravo nahitro, motilo me je tudi, da se ne da krasti ovinkov kaj dosti, saj je vsak podrt stožec prinesel lepo število izgubljenih točk, na koncu ko je pa šlo čez zadnji ovinek vsaj malo napočez proti cilju si pa z malo sreče še črto prevozil...

Meni je pač ljubši obisk "dirkališča", če pa boste pripravili zadevo na Racelandu ali v Logatcu na PRK progi, pa se bom slaloma zagotovo udeležil, le če ne bo preveč zaprt.
To, da ti je Raceland bolj pri srcu kot slalom ti verjamem, verjetno ti je tudi Mobikrog bil bolj pri srcu kot Raceland :).

Škoda, ker si si za svoj prvi slalom (sploh s tem avtom) izbral ravno Ivarčko. Mislim, da bi zgodba bila malenkost drugačna, če bi za prvič izbral kak "novejši" oz. bolj odprt slalom.
Dejstvo je, da je slalom na Ivarčkem od 90tih let (ali kdaj je že bil) enak, takrat so avtomobili bili malenkost manjši, švohnejši, pa še ročne so jim delale :). Slalom na Ivarčkem je tudi danes zanimiv za tiste, ki jim je všeč tehnična vožnja.
Ker pa je dejstvo, da so avtomobili danes večji in močnejši, smo ravno zaradi tega naredili v Šempetru "novejši" bolj odprt slalom, kjer se ne rabiš zlomit za volanom.
Za naš slalom torej ne moreš imeti za izgovor, da ti servo ne dela (ker ga ne potrebuješ prav dosti in pogosto) in da imaš predolgi avto (ker ni potrebno nikjer obračati na ročno ali kaj podobnega).
Je pa res, da se kradit po travi ne da (bolj ali manj je samo to cilj postavitve naših stožcev), prav tako se je v cilju potrebno ustavit. Oboje je zaradi varnosti.

Glede na to, da je na prvi dirki v Šempetru (na isti progi) bil najhitrejši avtomobil Subaru Impreza STI (ob dobri konkurenci), proga očitno odgovarja tudi večjim avtomobilom :).

Drugače pa za vse, ki ne spremljajo tem o avtoslalomih, če imate par minut si poglejte FILMČEK IZ ŠEMPETRA (Subaru Impreza STI, BMW 850, VW Corrado, R5 GT Turbo, Clio 16V,) ko smo pred prvo dirko v Šempetru testirali progo. Če se vam še vseeno zdi, da je zadeva prezahtevna, preveč zaprta, prepočasna,... potem ne razumem zakaj se vozite po Racelandu :D.

LP, Primož

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. Oktober 2009, 13:13

Me zanima kaj svetuje Prodrive v primeru, da si 15m pred ovinkom na 5500 rpm. Both hands on the steering wheel.

Za to hibo '08 nisem vedel, sem živel v prepričanju da so subaruji bolj zaliti kot ne.

Sicer pa vsakemu svoje, po drugi strani je lepo da ne priganjaš svoje Impreze. Spoštujem to.

Uporabniški avatar
bojc T
Član Subaru kluba
Prispevki: 1462
Kraj: Nožice

Odgovor Avtor: bojc T » 06. Oktober 2009, 14:08

schkorc

Kar si napisal več al manj drži, edin za servo pa verjem da šteka, no za Imprezo
ne vem ker je še nisem vozil, ampak pri Legacyu je bil to ful problem,
nima veze Ivarčko ali Šempeter.

Je pa tko vsak ma svoje: mej je avtoslalom čist kul, cel dan se mal dogaja pa je
Lp

Uporabniški avatar
dawet
Uporabnik foruma
Prispevki: 329

Odgovor Avtor: dawet » 06. Oktober 2009, 15:05

grupa N impreze imajo restriktor in to je glavni razlog, da jih ne vrtijo več. Če grupa N ne bi imela restriktorja, bi prodrive to "lučko" nastavil na ene 7k rpm ziher... Tako da andrej, lahko brez skrbi tudi kdaj zavrtiš do blokade, celo rekel bi, da je kdaj pa kdaj priporočljivo ;-) . Seveda takrat ko je avto lepo zagret na delovno temperaturo :-)
Se bo pa splačalo avto od tebe kupit, ker bo sigurno med najbolj ohranjenimi :-)

LP

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 06. Oktober 2009, 16:25

dawet napisal/-a:Se bo pa splačalo avto od tebe kupit, ker bo sigurno med najbolj ohranjenimi :-)
Andrej, mene daj na prvo mesto v čakalni vrsti :-)
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. Oktober 2009, 16:37

@picinni: mislim da je bistri pred tabo, pol sm pa jst tko da...

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 06. Oktober 2009, 17:34

A zdej se boste pa grebl al kaj :lol: , kje je lista, uradno sem jaz prvi :-P
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 06. Oktober 2009, 17:37

Če se bote tko grebl, bo še dražbo naredil :lol:

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 06. Oktober 2009, 18:32

picinni napisal/-a:A zdej se boste pa grebl al kaj :lol: , kje je lista, uradno sem jaz prvi :-P
Ja ja, žal ne bo šlo :lol: :lol:
_BiStRi_ napisal/-a:

Me pa še zanima, kdaj bo avto naprodaj? :mrgreen:

http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=2976&start=0

:34234432

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 06. Oktober 2009, 19:01

Ni kaj brez licitacije ne bo šlo... :-)
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 06. Oktober 2009, 19:48

Če bo šlo tkole naprej bo res licitacija...sam ponavadi na koncu noben nebi kupil, imeli bi pa vsi :lol:

(Tako da ne si Andrej preveč planov delat, da je že prodana vnaprej :D )

Picinni, posnetke bi bilo potrebno razdeliti...daj poskusi še dol potegnit, če ne bom pa jst poskusil na kak cd al nekaj spravit ti...

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 06. Oktober 2009, 20:15

V bistvu sem zelo počaščen zaradi zaupanja, samo imam glede končne realizacije na žalost slabe izkušnje :lol: :lol:

WRX - ko sem v prvem poizkusu, prodajal pol leta in potem obupal. Prodana je bila šele ko sem čez kakšno leto poskusil še enkrat :-).

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 06. Oktober 2009, 21:03

Andrej napisal/-a:V bistvu sem zelo počaščen zaradi zaupanja, samo imam glede končne realizacije na žalost slabe izkušnje :lol: :lol:

WRX - ko sem v prvem poizkusu, prodajal pol leta in potem obupal. Prodana je bila šele ko sem čez kakšno leto poskusil še enkrat :-).
Pri prodaji vsakega vozila mora biti tudi malce sreče....
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 06. Oktober 2009, 21:05

_BiStRi_ napisal/-a:Picinni, posnetke bi bilo potrebno razdeliti...daj poskusi še dol potegnit, če ne bom pa jst poskusil na kak cd al nekaj spravit ti...
Jaz te kar zdajle naprošam, da to storiš, če lahko.
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 06. Oktober 2009, 21:25

Mal težja, ker nimam programa za te filme delit, ker so v HD, morda kdo drug lahko izreže njega ven pa da nekam na net?

V skrajni sili, bomo pa se zmenili, pa bom zapekel na cd, kar je tvojih posnetkov ;-)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov