Po nekaj letih brez avta sem se odločil da bo treba nabavit nekaj.
Po dveh mesecih spremljanjanja avto.neta sem prišel do zaključka, da ne morm kupt nič drugega kot subaru.
Edini pogoj je bila moč nad 100KM. Budget je dopuščal belega legacyja iz štajerske. S kolegom sva skočila pogledat, odločena, da ne bom kupil takoj ampak zadevo prespal.
Skupaj z lastnikom Robijem (wrx555) smo se zapeljali do karlija in avto dvignili.
Po besedah prodajalca so bile že urejene stvari:
- zamenjani jermeni
- novi sprednji diski in ploščice (naluknjani)
- manšete zglobov in volanska mašeta
- tesnila bloka
- olje v menjalniku in diferencialih
Sicer pa je uvožen iz Italije 12.5.2011 in vožen po primorskem eno leto in eno po štajerskem.
Pri speljevanju se je slišal potisni ležaj sklopke, malo je bil masten tudi sprednji diferencial. Avto sem zapeljal 2km od karlijeve delavnice in nazaj. Ključavnica pri volanu nima dobrih stikov, je treba mal porukat da se prižge radio in klima. Poleg teh stvari ni bilo slišat oz čutit karkoli posebnega. Se zahvalim in pičiva domov. Po 14 dneh napraskam 3k€ kot je bilo dogovorjeno. Kupim avto, prepišemo,... V zadnjem trenutku pa obljubljenih letnih na 17" ne dobim več za 200€ doplačila. Z malce grenkim priokusom se odpeljem proti Črnivcu, kjer ožamem še zadnje kapljice skoraj praznega tanka.
Avto vozim 1 mesec in opažanja so naslednja:
- en gospod me je zanč razsvetlil:
TO NI LEGACY OUTBACK AMPAK LEGACY! Od outbacka ma plastike, odbijača in je mal dvignjen.
Sej ne zamerim ampak vsaj karli bi lahko povdaril razliko. Ne moti me če nimam gretja zicev, vetrobranskega stekla, boljših sedežev, šibedaha, itd.
Bi se pa o drugi ceni pogovarjal.
Mi kdo ve povedat če ima outback oprema vključeno zaporo diferenciala?
- bremze tresejo nad 100kmh pri rahlem zaviranju, in skoz mal držijo.
- volan je v levo zamaknen za 2cm
- zadnji del avta ni toliko dvignjen kot pri outbacku, med tem ko sprednji je vsaj približno.
- pri kombinirani vožnji ne moreš s tankom naredit 630km, kot je trdil majstr. Se pa da na avtocesti pri 110kmh
in v leru vse klance na dol
- voda se nabira v zadnji luči na vratih. Je rešitev samo pretesnit?
- na sprednjem delu zadnjega koloteka se nabira blato in pesek. Je to že kdo rešil s kitom oz zavesico?
Evo tako, da bo malo bolj znana zgodovina tega avta.
V kratkem pride vanj plin pri mojstru Siniši iz Postojne.
Če ima kdo kakšno rešitev za katerega od naštetih problemov, se priporočam!