Moder oljni filter
Moder oljni filter
Živjo!
Danes sem na OUTBACKU 2009 letnik menjal olje pa filter. Oljni filter je biu notr original in jest sm dau notr original
takle:
https://www.subarugenuineparts.com/imag ... mpreza.jpg
Ključ za oljni filter imam nastavek 65-67mm 14 vogaln in z njim sem star filter lepo odšraufal vn. Problem pa se je pojavil, ko sem novga hotel zategn na 12Nm kokr piše v manualu. Nikakor ta nastavek ni zagrabil, skos je preskakovalo. Zdej pa meni ni jasno al jest kaj delam narobe al je ta nov filter mal defekten ?
Naj še povem, da je oljni filter tako stisnen med izpušne cevi, da z roko ne prideš zraven, da bi ga z roko zategnil...
Danes sem na OUTBACKU 2009 letnik menjal olje pa filter. Oljni filter je biu notr original in jest sm dau notr original
takle:
https://www.subarugenuineparts.com/imag ... mpreza.jpg
Ključ za oljni filter imam nastavek 65-67mm 14 vogaln in z njim sem star filter lepo odšraufal vn. Problem pa se je pojavil, ko sem novga hotel zategn na 12Nm kokr piše v manualu. Nikakor ta nastavek ni zagrabil, skos je preskakovalo. Zdej pa meni ni jasno al jest kaj delam narobe al je ta nov filter mal defekten ?
Naj še povem, da je oljni filter tako stisnen med izpušne cevi, da z roko ne prideš zraven, da bi ga z roko zategnil...
Zakaj piše potem v manualu tole:
isto piše na samem oljnem filtru 12-14NmTighten the oil filter (Blue) with an outer diameter
of 67.4 mm (2.65 in) (approx. 7/8 rotation) after the
seal rubber of the oil filter comes in contact with cylinder
block or oil cooler. When using a torque
wrench, tighten to 12 N·m (1.2 kgf-m, 8.9 ft-lb)
- TORA! TORA! TORA!
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 1144
- Kraj: Zraven soseda
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4478
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Če že imam podatek o predvidenem navoru in ustrezno orodje, potem se bom vsekakor držal tega.
Pogosto je v navodilih napisano tudi nekako tako - zategni na roko, dokler ne začutiš, da se tesnilo dotika naležne površine, nato pa še dva polna obrata... In tega na roko jaz nisem sposoben.
D.
Pogosto je v navodilih napisano tudi nekako tako - zategni na roko, dokler ne začutiš, da se tesnilo dotika naležne površine, nato pa še dva polna obrata... In tega na roko jaz nisem sposoben.
Tako da to, da se filter zateguje 'na roke', je v glavnem larifari.Suzuki SV1000 service manual napisal/-a: Install the new filter turning it by hand until you feel that the filter 0-ring contacts the mounting surface . Then tighten it 2 turns using the oil filter wrench .
NOTE:
To properly tighten the filter, use the special tool . Never tighten the filter by hand.
D.
to da se ga zateguje z roko se govori zato, ker z roko ga ne morš tok zategn da bi zjebu gumico
zihr pa ni dobr, da vzameš raglo pa ga zategnš "po občutku", ker dolžina ročke ragle pa občutek je zlo subjektivno
vrjamem pa, da se mehankarju, ki vsak dan menja te filtre na tujih avtih res ne da jebat še z moment ključi, da bo filter prou zategnen prvije ga z roko in ga boli k. če bo pa puščal boš pa tko nazaj pršu
zihr pa ni dobr, da vzameš raglo pa ga zategnš "po občutku", ker dolžina ročke ragle pa občutek je zlo subjektivno
vrjamem pa, da se mehankarju, ki vsak dan menja te filtre na tujih avtih res ne da jebat še z moment ključi, da bo filter prou zategnen prvije ga z roko in ga boli k. če bo pa puščal boš pa tko nazaj pršu
kok dnarja si dal za moment kljuc?
sprasujem ker mam enga bauhaus varjanto in lahko recem da sem mel pocen solo....nkol vec!
vsaj moj je v spodnjem obmocju manj natancen kot moj obcutek....ce ma tvoj podobn problem, sm ti povedal resitev
ps
namazes in zategnes na roko da lepo naleze gumica...se vsakic je dihtal
sprasujem ker mam enga bauhaus varjanto in lahko recem da sem mel pocen solo....nkol vec!
vsaj moj je v spodnjem obmocju manj natancen kot moj obcutek....ce ma tvoj podobn problem, sm ti povedal resitev
ps
namazes in zategnes na roko da lepo naleze gumica...se vsakic je dihtal
od proxxona ma moment ključ 6-30NM
http://www.fidi-didi.de/images/produkte ... MC30mK.jpg
dal sm pa tm oko 80 al 90e ne vem več točn
http://www.fidi-didi.de/images/produkte ... MC30mK.jpg
dal sm pa tm oko 80 al 90e ne vem več točn
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4478
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Tudi profi moment ključe je treba tu-pa-tam umerit...birdy napisal/-a:kok dnarja si dal za moment kljuc?
vsaj moj je v spodnjem obmocju manj natancen kot moj obcutek....ce ma tvoj podobn problem, sm ti povedal resitev![]()
D.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov