mapiranje?

Izboljšave zmogljivosti in voznih lastnosti
Uporabniški avatar
tjordan1
Član Subaru kluba
Prispevki: 345
Kraj: Kostanjevica na Krki

mapiranje?

Odgovor Avtor: tjordan1 » 17. Januar 2012, 06:37

Mene pa zanima ali se da in če sploh to kdo pri nas dela,da ti pogleda ali je avto mogoče že mapiran,ali če je bil,z kako drugo mapo,in kdo bi lahko mapiral še enkrat originalno mapo?lp
je treba šparat,pa ni važn kolk košta.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 17. Januar 2012, 09:18

Em počakaš/organiziraš Bobdrive day :D

Če je že zmapiran bi mogu ti met ukol 350 konjičkov.

Uporabniški avatar
DaviiD
Član Subaru kluba
Prispevki: 244

Odgovor Avtor: DaviiD » 17. Januar 2012, 10:39

Turbak, ce je cipan ima 100% dvignjen tudi tlak turbine. Torej tlak zmeris in primerjas s tem kaksen bi mogel bit.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 17. Januar 2012, 11:22

...tlak je tut kako drgač lahko dvignjen :D

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 17. Januar 2012, 16:44

Kar se mapiranja tiče, bi lahko lončariča povprašal. Verjetno bi ti predlagal HIC-a iz Zagreba (TH Performance). Ne vem sicer če še to dela, ampak je pa možakar mapiral kar nekaj Subarujev...

Uporabniški avatar
tjordan1
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: tjordan1 » 17. Januar 2012, 18:03

NoFEAR napisal/-a:Kar se mapiranja tiče, bi lahko lončariča povprašal. Verjetno bi ti predlagal HIC-a iz Zagreba (TH Performance). Ne vem sicer če še to dela, ampak je pa možakar mapiral kar nekaj Subarujev...
Sej zaradi tega sem bil pri njem cel dan,se možakar kar spozna,mal me je zapeljal in moram rečt da so ble kr mačje solze,ko pade sneg me je povabil naj se obvezno oglasm da me mal poduči vožnje z avtom :D itak sem bil takoj za.Šel sem zato tja ker je že od samega začetka 0,9 bara pritiska,sedaj mi je menjal westgate,vse cevke,spucal loputco pri turbini,filter,tak da mi sedaj pride do 1,275 bara peak, ampak potem pade na 1 bar,ne ve pa ali je sploh original mapa not,da ni blo to že kaj v ameriki čipano,pa so pol vse original not dal,al pa samo mapo spremenil.Turbina dela vredi,je nekaj odklopu,nevem kaj tak da je sprobal in rukne tlak 1,6 bara,tako da ostane samo še mapa,ali pa je reku da bi še nekaj probal samo ne ve če bo potem preveč tlaka peak 1,5 bara,pa da potem pade na 1,3 samo potem je reku da mi bo vrglo v safe mode in pa lućka check engine.ti dve stvari so edine vsaj tak je reku.kdo kaj ve več o tem

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 17. Januar 2012, 19:09

1. določene vakum cevke se ponavadi pri tako starih avtih menja preventivno
2. westgate ti je menjal zakaj? Za drugega originalnega al je dal takega s tršo membrano?
3. katero loputci pri turbini je treba pucat? Definitivno je pa občasno dobro očistit solenoid za nadzor tlaka.
4. če spreminjaš tlak je potrebno dodati več bencina (popraviti mapo), drugače mešanica ne bo prava, posledice pa nevšečne za denarnico
5. peak bo vedno neka višja vrednost, potem bo pa vedno padlo na neko vrednost, ki jo drži. Veliko je odvisno od prestave v kateri si to meril. Jaz sem imel recimo 6. s turbino VF43 peak 1,7 bar, potem je držalo 1,55 skoraj do 6000, nato pa padalo pod 1,3 proti redline.
6. če ti je kej odklopu je naredu edin tako da je bil wastegate zaprt - ne vem točno zakaj bi blo to dobr, tist peak boost pa tudi ne pove kej dost

Uporabniški avatar
tjordan1
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: tjordan1 » 17. Januar 2012, 21:21

vem samo to da je premalo tlaka,tud on se je strinjal,seveda,v mejah kot mora bit,zato ne rabim nič več bencina ker ni to neko štelanje in navijanje.me zanima ali bi kaj naši serviserji-kržič to kaj vedli?kaj mislite?

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 17. Januar 2012, 21:34

Sta preverla v cevki med turbino in aktuatorja debelino restrictor pill-a? Večja kot je luknja, nižji je tlak. Če je kdo to menjal bi znal vplivat - sam sem se že igral s tem in pristal na kronično nižjem tlaku - preveč sem povečal luknjico.

Iz mojih zapiskov (velja za originalni 2 portni solenoid):
1mm restrictor works best in most cases, the 0.8 can lead to some
overboost, 0.9mm standard setup on a v8 sti is fine and best left
alone. From new, VF turbos come with the pipe and restrictor pill
supplied.

Še slikca kje se to nahaja: http://arcanumdesign.co.uk/PPP3.html
Če ga rečmo vzameš ven ne bo ostalo nič od tlaka. :P

Kar se naših serviserjev tiče so glede mehanike super, glede elektronike pa za serijske stvari ja, če je kej tunan pa ne tok.

Uporabniški avatar
tjordan1
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: tjordan1 » 17. Januar 2012, 21:39

irCAR81 napisal/-a:Sta preverla v cevki med turbino in aktuatorja debelino restrictor pill-a? Večja kot je luknja, nižji je tlak. Če je kdo to menjal bi znal vplivat - sam sem se že igral s tem in pristal na kronično nižjem tlaku - preveč sem povečal luknjico.

Iz mojih zapiskov (velja za originalni 2 portni solenoid):
1mm restrictor works best in most cases, the 0.8 can lead to some
overboost, 0.9mm standard setup on a v8 sti is fine and best left
alone. From new, VF turbos come with the pipe and restrictor pill
supplied.

Še slikca kje se to nahaja: http://arcanumdesign.co.uk/PPP3.html
Če ga rečmo vzameš ven ne bo ostalo nič od tlaka. :P

Kar se naših serviserjev tiče so glede mehanike super, glede elektronike pa za serijske stvari ja, če je kej tunan pa ne tok.
hja js sm bolj slab v mehaniki,tak da sem samo bolj gledal in jih pustil da delajo te cevke je kr večina nekaj menjaval,tak da ne vem,je pa omenjal da bi neke pilule,pil še probal,samo je rekel da ne bi rad da bi bil potem vrhni tlak previsok,zdaj je tak da ko pohodim dvigne na slabe 1,3 bara,potem malenkost občutiš na gasu padec moči in potem spet dvigne in drži na 1 bar,je pa razlika od prej da je bolj odziven pri spodnjih vrtljajih.rad bi da bi mi to kdo lahko pogledal,če se kdo kaj o te spozna.lp

divja kripca
Uporabnik foruma
Prispevki: 49
Kraj: Grosuplje

Odgovor Avtor: divja kripca » 17. Januar 2012, 22:22

Točno to kar je irCAR omenil sem izkusil danes - po nesreči sem zlomil T-člen, ga nadomestil z večjim in rezultat je boost iz 0,9bar (original T člen, notr. premer cca 2mm) na 0,5bar (nadomestni T člen, notr. premer cca 4mm). Sicer restriktorja notri ni bilo, vsekako pa je vpliv velikosti luknje očiten...
Maloprej sem za hec na eni strani T člena zmanjšal premer na cca2mm in rezultat je boost na 0,7bar :)

divja kripca
Uporabnik foruma
Prispevki: 49
Kraj: Grosuplje

Odgovor Avtor: divja kripca » 17. Januar 2012, 23:05

update: našel restriktor v stari cevki, zdej mi je jasno od kod drastičen upad boost-a

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 17. Januar 2012, 23:09

S temi restriktorji se ni glih pamtn igrt :D

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 17. Januar 2012, 23:13

Jaz ga v Legacyju nisem našel.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4138
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 18. Januar 2012, 00:20

Imaš 2 al 3 portni solenoid? Če se rpav spomenm imaš od belija boost kontroler zmontiran. 3 portni solenoid nima in ne rabi restriktorja.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost