mapiranje?
- tjordan1
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 345
- Kraj: Kostanjevica na Krki
mapiranje?
Mene pa zanima ali se da in če sploh to kdo pri nas dela,da ti pogleda ali je avto mogoče že mapiran,ali če je bil,z kako drugo mapo,in kdo bi lahko mapiral še enkrat originalno mapo?lp
je treba šparat,pa ni važn kolk košta.
- tjordan1
- Član Subaru kluba
Sej zaradi tega sem bil pri njem cel dan,se možakar kar spozna,mal me je zapeljal in moram rečt da so ble kr mačje solze,ko pade sneg me je povabil naj se obvezno oglasm da me mal poduči vožnje z avtomNoFEAR napisal/-a:Kar se mapiranja tiče, bi lahko lončariča povprašal. Verjetno bi ti predlagal HIC-a iz Zagreba (TH Performance). Ne vem sicer če še to dela, ampak je pa možakar mapiral kar nekaj Subarujev...
1. določene vakum cevke se ponavadi pri tako starih avtih menja preventivno
2. westgate ti je menjal zakaj? Za drugega originalnega al je dal takega s tršo membrano?
3. katero loputci pri turbini je treba pucat? Definitivno je pa občasno dobro očistit solenoid za nadzor tlaka.
4. če spreminjaš tlak je potrebno dodati več bencina (popraviti mapo), drugače mešanica ne bo prava, posledice pa nevšečne za denarnico
5. peak bo vedno neka višja vrednost, potem bo pa vedno padlo na neko vrednost, ki jo drži. Veliko je odvisno od prestave v kateri si to meril. Jaz sem imel recimo 6. s turbino VF43 peak 1,7 bar, potem je držalo 1,55 skoraj do 6000, nato pa padalo pod 1,3 proti redline.
6. če ti je kej odklopu je naredu edin tako da je bil wastegate zaprt - ne vem točno zakaj bi blo to dobr, tist peak boost pa tudi ne pove kej dost
2. westgate ti je menjal zakaj? Za drugega originalnega al je dal takega s tršo membrano?
3. katero loputci pri turbini je treba pucat? Definitivno je pa občasno dobro očistit solenoid za nadzor tlaka.
4. če spreminjaš tlak je potrebno dodati več bencina (popraviti mapo), drugače mešanica ne bo prava, posledice pa nevšečne za denarnico
5. peak bo vedno neka višja vrednost, potem bo pa vedno padlo na neko vrednost, ki jo drži. Veliko je odvisno od prestave v kateri si to meril. Jaz sem imel recimo 6. s turbino VF43 peak 1,7 bar, potem je držalo 1,55 skoraj do 6000, nato pa padalo pod 1,3 proti redline.
6. če ti je kej odklopu je naredu edin tako da je bil wastegate zaprt - ne vem točno zakaj bi blo to dobr, tist peak boost pa tudi ne pove kej dost
Sta preverla v cevki med turbino in aktuatorja debelino restrictor pill-a? Večja kot je luknja, nižji je tlak. Če je kdo to menjal bi znal vplivat - sam sem se že igral s tem in pristal na kronično nižjem tlaku - preveč sem povečal luknjico.
Iz mojih zapiskov (velja za originalni 2 portni solenoid):
1mm restrictor works best in most cases, the 0.8 can lead to some
overboost, 0.9mm standard setup on a v8 sti is fine and best left
alone. From new, VF turbos come with the pipe and restrictor pill
supplied.
Še slikca kje se to nahaja: http://arcanumdesign.co.uk/PPP3.html
Če ga rečmo vzameš ven ne bo ostalo nič od tlaka. :P
Kar se naših serviserjev tiče so glede mehanike super, glede elektronike pa za serijske stvari ja, če je kej tunan pa ne tok.
supplied.
Kar se naših serviserjev tiče so glede mehanike super, glede elektronike pa za serijske stvari ja, če je kej tunan pa ne tok.
- tjordan1
- Član Subaru kluba
hja js sm bolj slab v mehaniki,tak da sem samo bolj gledal in jih pustil da delajo te cevke je kr večina nekaj menjaval,tak da ne vem,je pa omenjal da bi neke pilule,pil še probal,samo je rekel da ne bi rad da bi bil potem vrhni tlak previsok,zdaj je tak da ko pohodim dvigne na slabe 1,3 bara,potem malenkost občutiš na gasu padec moči in potem spet dvigne in drži na 1 bar,je pa razlika od prej da je bolj odziven pri spodnjih vrtljajih.rad bi da bi mi to kdo lahko pogledal,če se kdo kaj o te spozna.lpirCAR81 napisal/-a:Sta preverla v cevki med turbino in aktuatorja debelino restrictor pill-a? Večja kot je luknja, nižji je tlak. Če je kdo to menjal bi znal vplivat - sam sem se že igral s tem in pristal na kronično nižjem tlaku - preveč sem povečal luknjico.
supplied.
-
divja kripca
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 49
- Kraj: Grosuplje
Točno to kar je irCAR omenil sem izkusil danes - po nesreči sem zlomil T-člen, ga nadomestil z večjim in rezultat je boost iz 0,9bar (original T člen, notr. premer cca 2mm) na 0,5bar (nadomestni T člen, notr. premer cca 4mm). Sicer restriktorja notri ni bilo, vsekako pa je vpliv velikosti luknje očiten...
Maloprej sem za hec na eni strani T člena zmanjšal premer na cca2mm in rezultat je boost na 0,7bar
Maloprej sem za hec na eni strani T člena zmanjšal premer na cca2mm in rezultat je boost na 0,7bar
-
divja kripca
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 49
- Kraj: Grosuplje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov