Huh, dobra tema
Vozil sti(gt)6 in sti 8 z DCCD, nekaj malega sti 9.. Ter sedaj evo 8/9 hybrid.
Impreze so mi bile res všeč, oz. so mi še zelo všeč... ampak moj glas gre k EVO-tu.
Zakaj? Osredotočil se bom na stvari, ki so meni zelo pomembne: Prva stvar ki jo opaziš je steering & turn-in. Direkten in precizen. Impreze tud z ALK in vsemi dodatki kar se lahk spomniš ne dosežejo tega, kar ima serijski evo. Druga stvar je, da se sred ovinka, ko na apexu pohodiš gas, zadek pri evotu nekak lepo "nastavi" v rahel drift in potem samo poln gas lepo kontrolirano iz ovinka.. Na imprezi je gas sred ovinka pomenil power understeer. Malo boljše je bilo z sti 8 (suretrac zadnji diff, dccd manual 60% nazaj).. Imprezo je pač treba trailbreak-at skoz. Pa da ne bo zdj kdo napisal, da mi v ovinkih pomaga ACD in AYC.. Moj evo je pure mehanski, kot recimo ircarjeva preza. 50:50 centralc, 1.5way zadnji diff in spredaj torsen. Tretja stvar je odzivnost turbine. Nimam mivec-a pa je vseen lag tolk minimalen, avto pa konstantno vleče do blokade. Občutek pri pospeševanju je skoraj kompresorski. Ta razlika se lepo vidi tudi v krivuljah na dyno grafih... Nisem pa še probal impreze s twinscroll setup-om, verjetno je boljš od "navadne".
To bi bile glavne lastnosti, ki so mene osebno takoj prepričale. Izgled, notranjost, itd.. so subjektivne zadeve, zato je brezveze pisat o tem. O vzdržljivosti, porabi in teh zadevah se pa še v prihodnje kaj bolj razpišem, ko naredim malo več kilometrov
Nemebanatzdjplis