Zdravo!
Že pol leta sem ponosni lastnik Outbacka 2008. Vsak dan sem nad avtom bolj navdušen! Zanima pa me naslednje. Ko je avto hladen je pretikanje iz 3je v 2go ter iz 2ge v 1vo izjemno težko. Kot da menjalnik ne bi pustlil zamenjati dokler da so obrati preveliki-kar bi bilo mogoče logično, vendar pa se moram za menjavo iz 3 v 2go peljati reees pocasi iz 2ge v prvo pa se moram skoraj ustavit.. Ko se avto malo segreje tega problema ni več. Opažam pa še "zaikanje" menjalnika ko ga hočem dat v rikverc. In sicer včasih sploh ne gre. Pomaga pa da spustim sklopko in jo ponovno stisnem- takrat pa gre v rikverc brez težav. Je to normalno obnašanje menjalnika? Ali bo treba kaj pošraufat?
lp,t
menjalnik na outbacku se zatika ko je hladen
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
Re: menjalnik na outbacku se zatika ko je hladen
mogoče olje da bi bilo za zamenjati v menjalniku?
Subaru Impreza RS
Sem tudi sam že razmišljal v tej smeri. Avto ima zdaj slabih 120k km. Kaj je bilo z njim delano pred tem ne vem. Bom predlagal menjavo olja ob naslednjem servisu ki ni več daleč. Do sedaj sem enak problem opazil le pri očetovem Landcruiserju ki pa je itak bol traktor kot avto.. 
Zagotovo je olje že precej staro in bi ti res svetoval menjavo čimprej,ker po zimi bo še slabše.Kar se tiče rikverca jaz najprej dam v četrto da se zobniki ustavijo in potem gre v rikverc z lahkoto.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 954
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Zamenjaj olje (pazi, da uporabiš pravega - če ne boš menjal na pooblaščenem servisu, ti predlagam, da vprašaš Karlija).
Pri nekaterih se sicer menjalnik hladen nekoliko zatika, vendar je potem bolje.
V vzvratno pa sploh nagaja pri marsikom. Vendar ni panike - daj v četrto ali pa spusti in ponovno stisni sklopko. Pa bo šlo.
Pri nekaterih se sicer menjalnik hladen nekoliko zatika, vendar je potem bolje.
V vzvratno pa sploh nagaja pri marsikom. Vendar ni panike - daj v četrto ali pa spusti in ponovno stisni sklopko. Pa bo šlo.
Hvala za odgovore! Bom definitivno poskusil z manjavo olja. Stvar je sicer moteča, me pa ne moti močno ker se avto relativno hitro zagreje, tako da bom preživel tudi če po menjavi olja ne bo brez zatikanja
Samo zanimalo me je da ne bi bilo kaj hudo narobe.
lp,t
lp,t
Ah, to je bolj dejstvo subarujev kot napaka. Bolj ko je hladno zunaj, težje prestavlja dokler ni dovolj ogret (pa še takrat ni nemc ali francoz). Pa ne pomaga nobena menjava olja.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost