Feltne
no tkole je ta zadeva z Alessio, optiko sem delala, ko sem zamenjala gume, mogoce je bila faljena dimenzija gum ne vem (to bi moral gumar vedet), ker so bile precej napete gorflat4 napisal/-a:pa ste vsi k vam avto vleče v levo/desno tud kej optiko delal pol po menjavi feltn z neoriginalnim et? Drgač pa ja... glede feltn je definitivno najboljši in najbolj kvalitetn nakup turbakovih
avto je obcasno na hitro pocuknilo levo desno (spet odvisno od cestisca), ce si fajn pohodil gas, drgac ne. Se pa to ne dogaja vec s turbo feltnami.
se najvec problemov sem pa imela na tehnicnih, ker so kao gledale ven (meni so se zdele poravnane z blatnikom, prav dobro je zgledalo)
NoFear mogoce se na AWD mal drugace obnasa kot na FWD
glede snega je pa res zabasalo
-
subidu
vse se da, to nihče ne zanika... Sem bila že na tem, da kupim 17-tke, pa jih žal drugje kot v Angliji in Ameriki nimajo, cena pa ohoho. Bi pa pasale u nulo gor. Drgač pa raje s tole slikco pokažem, zakaj sem previdna z ET38 in podobno (tole je slikano pri prijatelju na dvorišču)
http://shrani.si/files/img2826strn.jpg
Luft med gumo in blatnikom gledano tlorisno projekcijo je 8 mm. Če bi bile gume 50 namesto 60 bi še šlo, s to dimenzijo gume, ki jo imam, pa bi se mi rob blatnika usedel nanjo. Skratka s praktičnega vidika neuporabno.
http://shrani.si/files/img2826strn.jpg
Luft med gumo in blatnikom gledano tlorisno projekcijo je 8 mm. Če bi bile gume 50 namesto 60 bi še šlo, s to dimenzijo gume, ki jo imam, pa bi se mi rob blatnika usedel nanjo. Skratka s praktičnega vidika neuporabno.
Dimenzija samo za golfa, drugač pa tele:karel napisal/-a:Švabskih felg pa res nebi rad imel na svojem avtu :ztuz
http://www.mimwheels.com/eng/schprod1_n ... rticolo=73
LP
Ni reslex napisal/-a:Če imaš razmik med vijaki 5x100,bi pasale od golfa IV,škoda octavija,ET pa je 38,kar pomeni,da je kolo potem 17mm bolj zunaj,paše pa 100%,cena nove je okol 9k sit
Noben drug avto nima enakih specifikacij felgn, tko da morš kr tako za Subaruja kupit. Ne priporočam pa nakupa original Subarujevih - cena je mislim da 32000 bivših SIT za eno kovinsko felgo
Neoriginal dobiš za okoli 14kSIT.
Subaru, love it or leave it.
Subaru (med njimi tudi Legacy) ima sredinsko luknjo 57,1mm, ravno toliko kot Audi, Seat, Škoda, VW. Diagonala med vijaki pa je 5 x 100mm.
Večja platišča pa ni treba tako daleč iskat, saj jih dobiš celo pri nas. Res je pri montaži potrebno preveriti, če kje na drgne. Najbolje je najprej zakriviti rob na blatniku.
Večja platišča pa ni treba tako daleč iskat, saj jih dobiš celo pri nas. Res je pri montaži potrebno preveriti, če kje na drgne. Najbolje je najprej zakriviti rob na blatniku.
@Thomas22: Mal si mim useku, Subaru ma 56,1mm, zarad tega pa od VW ne pašejo gor :2343223 . Sm jih že sam mislu gor dat, pa jih zarad tega nism dal.
Gorazd je že enkrat dal podobn link gor - specifikacije platišč za več vrst avtomobilov.
Še drugi link.
Audi, VW in nekateri drugi imajo sredinsko luknjo 57,1.
Edino Rover 75 ima 5x100, luknjo 56,1 pa še ET bi bil OK. Če pa je takšna felga kj ceneje, je pa spet vprašanje
Gorazd je že enkrat dal podobn link gor - specifikacije platišč za več vrst avtomobilov.
Še drugi link.
Audi, VW in nekateri drugi imajo sredinsko luknjo 57,1.
Edino Rover 75 ima 5x100, luknjo 56,1 pa še ET bi bil OK. Če pa je takšna felga kj ceneje, je pa spet vprašanje
Subaru, love it or leave it.
Res je premer sredinske luknje manjši, ampak, ker so matice konične feltno potegnejo v center. Verjemi, ne trese, preverjeno na Legacy 1 in 3, mnogo let.shelton napisal/-a:@Thomas22: Mal si mim useku, Subaru ma 56,1mm, zarad tega pa od VW ne pašejo gor :2343223 . Sm jih že sam mislu gor dat, pa jih zarad tega nism dal.
LP
PS Link do mojih feltn, par postov višje...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov