Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2547
Kraj: Ravno Brdo

Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11

Odgovor Avtor: aleks » 16. April 2020, 15:14

ORLY napisal/-a:
15. April 2020, 20:02
Plačal 42€ za 52km/h izmerjenih, po števcu okol 60km/h.
Sva že dva, 42€ za 54 km/h ... pa vozim precej varčno. Ampak je radar stal ravno na izteku malega klančka, in če ne spustiš gasa ti zleze brzina sama od sebe do 55 na tistem odseku. Frdamanga redarja sploh nisem opazil, ker majo ene take male škodice (al pa nekaj na vižo VW up!).
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 16. April 2020, 18:48

Ja v naselju so neizprosni.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5488
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 17. April 2020, 11:50

In prav je tako, ampak tam kjer je to potrebno (šole, vrtci, bolnice, nevarna mesta, mesta z pogostimi nesrečami, itd).
Mi imamo določene cone kjer moramo 30 vozit pa se je prej lahko vse od rojstva kristusa vozilo 50 in od takrat do danes ni bilo niti ene prometne nesreče.

Pač si mesto nabija točke za "varnost" mi pa se moramo fjakat čeprav tam ni nobenih nevarnosti, je pregledno, dovolj široko, koridorji za pešče so urejeni in široki, prehodi so označeni...Na takih mestih postavljat radar je pač inkasantsvto.

Pri sosedih v Hrastniku redno stoji patrujla in piše grde kazni s točkami zvestobe 20metrov pred tablo za konec mesta. In to na ravnem odseku kjer se 200m v vse konce vidi, kjer ni stanovanjskih hiš in nobenih peščev ali česarkoli nevarnega...50m kasneje za tablo je cesta povsem ista in pogoji vožnje so 100% isti, ampak tam se lahko 90 voziš. In potem se grejo prasci (policaji) tam stat in kasirat. :w
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 875

Odgovor Avtor: ORLY » 17. April 2020, 13:18

Najhujši so občinski redarji! Odkar gre inkaso v občinski proračun, so sitn ko drek.
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 17. April 2020, 14:09

Življenje je tako obrnilo da sem policista (dvojina) rabil, dvakrat v enem tednu.

Obakrat izredno stanje, obakrat super odnos, tako da z moje strani, posloševanje ni pošteno.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 17. April 2020, 14:28

Osebno še nikoli nisem pljuval čez policaje. Kakšni so pač naduvani, imajo slab dan in podobne zadeve. Mogoče malo zaradi tega, ker je bil fotr policaj in stric (trenutno sekretar na MNZ).

Sam sem imel dobro izkušnjo s Danskimi policaji (napihal precej čez dovoljeno mejo, droga v avtu itd.) pa se je vse rešilo brez kazni in zapletov.

Druga izkušnja pa pri nas. Sem precej impulzivna oseba in je šlo čez meje, druzga kot da so poklicali policijo zaradi svoje varnosti ni šlo. Ker so vidl, da je družinski spor so me lepo aretiral, odpeljal, napisali neke najnižje kazni in to je to. Zjutraj zaželel čim bol mirno reševanja spora in lep dan.

Druga stvar so pa redarji. Z njimi se ne moreš lepo pogovarjat, no lahko se mogoče z enim v občini. Drugi pa takoj v napad...

Dejstvo pa je, da sem sam že tudi dobil dvakrat po 9 pik in 1200e kazni zaradi previsoke hitrosti v naselju in to dvakrat s subarujem. Če voziš prehitro je pač to to in nimaš kaj.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 17. April 2020, 18:14

Tist k ne vid radarja tud otroka nebi, tko da je prov da dobi opozorilo in neki € za plačat da se vsaj malo zamisli.

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 17. April 2020, 19:44

irCAR81 napisal/-a:
17. April 2020, 18:14
Tist k ne vid radarja tud otroka nebi, tko da je prov da dobi opozorilo in neki € za plačat da se vsaj malo zamisli.
Točno tako.
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 17. April 2020, 20:45

Dobra :scrm

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 875

Odgovor Avtor: ORLY » 17. April 2020, 20:56

Vse lepo in prav. Se strinjam, nimaš kej noret po naselju :thup Ampak za 52km/h plačat :facepalm Lekcija oz. sporočilo represivnih organov:" glejte na števec, ful glejte na števec, skoz spremljajte števec, tko pa res ziher ne boste videli otroka na cesti, saj GLEDATE NA ŠTEVEC!!! :sm
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 17. April 2020, 21:06

Tisti ki v naselju ne znate vozit po omejitvah (kakršne koli že so ) se potrudite uporabljat tempomat,drugo vam žal ne morem svetovat.
Super stvar vam povem ;)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8732
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. April 2020, 22:23

ORLY napisal/-a:
17. April 2020, 20:56
Vse lepo in prav. Se strinjam, nimaš kej noret po naselju :thup Ampak za 52km/h plačat :facepalm Lekcija oz. sporočilo represivnih organov:" glejte na števec, ful glejte na števec, skoz spremljajte števec, tko pa res ziher ne boste videli otroka na cesti, saj GLEDATE NA ŠTEVEC!!! :sm
Ja, tako kot sedaj v času koronavirusa, ko vlada pravi: "Umivajte si roke, glavo vam bomo že mi oprali!"
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 18. April 2020, 07:21

irCAR81 napisal/-a:
17. April 2020, 18:14
Malo morgen. V mojem primeru radar mestnega redarstva ni bil na cesti, ni prečkal ceste, bil je skrit med ostala parkirana vozila pred bifejem. To nima nobene veze z otroci v prometu tam. Otrok, sploh sam na cesti, ob cesti, med prečkanjem, ali na kolesu ven štrli, sploh na tem našem inkasantskem odseku. Vidnost je odlična, prostora ob cesti dovolj. Velja tudi za druge pešce. Zvečer in ponoči, ko je vidljivost slabša, nihče ne meri hitrosti. Redarstvo zaključi z delom ob pol štirih in gre domov. Razlika zavorne poti na suhi cesti pa je tako minimalna med 50 in 54, da je že precej težko določit, ker je že pri 50 km/h 28 metrov. Od 50 do 52 meter in pol skup z reakcijskim časom, pri 54 še mogoče meter in pol več. Če se s 54 pravočasno ne ustaviš, se boš tud s 50 težko ...

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 18. April 2020, 09:31

Prepriču si me. Ni druzga kot plačat in drugič spet isto. Pa vsake tok cajta pritožbo na kak forum napisat.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 18. April 2020, 12:01

Ah, najbrž sem se slabo izrazil. Dirkanje v naselje ne sodi, imaš prav. Hotel sem le rečt, da je pojemk v tistih treh metrih razlike zavorne poti med 50 in 54 zanemarljiv, hitrost v teh zadnjih treh metrih zaviranja posledično tako nizka, da mogoče pešec tudi lahko stopi korak nazaj ali v levo, če bi morebiti prišlo do srečanja. Pa tudi zakamuflirat radar mestnega redarstva med parkirane avte, na iztek klanca, se mi zdi sam punkt za kasiranje. Na res nevarnih odsekih se hitrost ne meri, ker bi moral radar stat na privat zemljiščih, od koder se pa redarje obvezno spodi, ker na zasebnih zemljiščih nimajo kaj iskat brez privolitve lastnika. Plačat pa itak, kaj pa, isto kot tisti ki res dirkajo ... isto je slikca, isto je cifra na slikci, isto je položnca.

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov