Tokrat Fory plinaš

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 876

Re: Tokrat Fory plinaš

Odgovor Avtor: ORLY » 06. September 2020, 10:10

Si preveril, če troba dela? Lahk, da ti je troba samostojno crknila, AB lučka pa sveti zaradi enega rumenega konektorja( pod sedežem, v armaturki...)
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5498
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 06. September 2020, 12:07

Kaj češ lepšga kot en takle podvig pa nič rezultata :D

Zamisli si mene, ko sem po par mescih sestavil motor in je namesto manj porabe olja poraba zrastla za 10x :facepalm :facepalm :facepalm

Mah lej zdej boš z voltmetrom premeril kaj se dogaja pa bo nekak...al pa ja, hupo prever če sploh dela :D Če nimaš nadomestne hupe notri brikaj eno navadno lampo na 12V. Ko poplozaš bi morala zasvetit.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2904
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 07. September 2020, 08:47

Če mi bo uspelo danes, če ne pa naslednji teden še enkrat razdrem pa pomerim vse skupaj...
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 07. Oktober 2020, 08:06

Šele včeraj sem se spet lotil tele Airbag lučke in očitno nekaj ne štima s stikalom, Karli, se bom enkrat ob priliki oglasil pri tebi, da zrihtava. ker imam tehničnega drug teden sem pač žarnico vzel ven :mrgreen:

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 27. Oktober 2020, 14:01

V kratkem se moram lotit zadnjih zavor, se pravi komplet menjava cilindrov, oblog in bobnov. pa me zanima če ima kdo posebaj slabe ali dobre izkušnje s katerim od proizvajalcev? na autodoc so sicer razlike v cenah minimalne in itaq ne vem kaj naj naročim. hvala za predloge. :thup

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 27. Oktober 2020, 15:17

Če dobiš TRW poceni, se splača vzet, če misliš avto še imeti nekaj časa.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
rb320
Uporabnik foruma
Prispevki: 883
Kraj: vrhnika

Odgovor Avtor: rb320 » 27. Oktober 2020, 17:54

Sej ga rabi 😁

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 28. Oktober 2020, 04:47

Ja, neki cajta ga mislim še imet. Mu nič ne fali. Na tehničnem me je samo opozoril da so zadnje bremze že mal švoh oz. je preveč razlike med levo in desno.

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 28. Oktober 2020, 07:58

Jaz sem kupil od Autofren cilindrčke in pa gumikit za čeljusti, zgleda OK, nisem pa še montiral.
Kar se bobnov pa ploščic tiče pa sem dajal gor že od najcenej do "solidno drago" pa ne morm rečt da je blo slednje boljše, ker je v enem primeru celo disk prišel zvit (textar). Sem ga vrgel v stružnico in premeril pa je opletal za 5 stotk.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 28. Oktober 2020, 08:10

Če maš zadi bobne se itak cel cilinderček menja in je to to. Je ppa tečno odvit zvorno cevko ven z njega.
Aja no sej šele zdej vidim da si itak to mel v glavi...sem nekako povzel da si mislil batke :) Prezgodnja ura :D

Kar se tiče cilindrov, jaz sem vedno vzel prvega na voljo v trgovini, nikoli nisem niti za 5s pomislil o tem katera firma bo. Pa ni bilo nikol problemov :thup

Če ti slulčajno spušča na rahlo in da zamasti zavorno oblogo moraš obloge itak menjat, ker ne boš več nikoli prišel na isti učinek.
Pred leti sem šel ene 7x na tehnični pregled da sem z ravno pravšnjo količinio WD40 ujel enakomerni zavorni učinek :D

Valda je to blo zadnji dan pred potekom tehničnega, pa avto smo rabili nujno, nadomestnih oblog pa nisem dobil.
Ajej :D Pri diskih je to precej bolje in načeloma teh diferenc ni, razen če je nekaj res fejst narobe.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 28. Oktober 2020, 17:33

No, to da backwood površno bere, smo itaq že vsi navajeni :mrgreen:

Ja, če bom imel enkrat razdrto, bom menjal vse skupaj, pa da je mir za par let. Za cevke že vem, da bo vsaj ena odletela, ampak to skočim do prita, pa mam par eur nove cevi.

Ja nič, bom naročil nekaj, sej neke hude znanosti itaq ni, sem pač pričakoval kak odgovor od karlija, v smislu: sam ne kupuj te pa te firme, to je podn od podna...

Očitno bo nek srednji rang čist ok, pa še to ne bo 💯 eur vse skup.

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 28. Oktober 2020, 21:26

Stari bobni so pa res že tolk iz mode, da mi ne morš zamerit :D vsaka drvarnica ma že diske zadi...no razn ganc novga kliota :P

Dobi si tisti ojačan ključ za cevke, bo precej lažje: https://www.supercheapauto.com.au/dw/im ... 558&sm=fit Tole te zna rešit marsikaterega pobranega fitinga...

Našpricaj z WD40 že ene par dni predno boš razdiral ;) Do tega vijaka prideš že če se uležeš pod avto.
Od znotraj sicer kot penetrant deluje že DOT4 zavorno olje (ki je super penetrant) od zunaj pa par brizgov WD40 skozi par dni in ni hudič da nebi tega odvil brez poškodb :thup

Upaj samo da bo tisti pleh na katerem vse to sloni kolikor toliko cel in da ne bo vse prerjaveno :vctry

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2572
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 28. Oktober 2020, 21:45

LSlabe napisal/-a:
28. Oktober 2020, 17:33
Ja, če bom imel enkrat razdrto, bom menjal vse skupaj, pa da je mir za par let. Za cevke že vem, da bo vsaj ena odletela, ampak to skočim do prita, pa mam par eur nove cevi.
Malo morgen. Pri Prit ni nimajo ničesar za par evrov. Men je za poflikat cev od sklopke, (jekleno zgornjo polovico cevke do cilindra sem s seboj prinesel, gor je napikal sam ene 20 cm kos gibljive cevi in bendžo), računal 25€. Komplet nova japonska je bla sam 10€ dražja.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 28. Oktober 2020, 23:12

Jaz imam s Pritom sicer dobre, a tudi isto drage izkušnje kot jih je imel Aleks :)

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 29. Oktober 2020, 17:34

Nazadnje, par let nazaj, je blo pod 10eur za 2 cevki, cca 20cm od cilindra do amortizerja...

Nč več turbo...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov