Po daljšem času spet malo poročila - če koga zanima.
Avto imam osem mesecev in sem z njim prevozil cca. 23 kkm. Zame relativno malo, ker sedaj več uporabljam tudi druge stroje (Modus in Megane).
Pripombe:
1. Avtomatska klima - sicer poleti deluje bolje, pozimi in v prehodnih obdobjih je pa zadeva prav grozovita. Poleg težav pri merjenju temperature (kar je po mojem glavni problem), je sitno, če nastavljaš ročno, saj avto še vedno poskuša uravnavati temperaturo sam. Poleg tega si ne zapomni prejšnjih nastavitev in potem vedno, ko kaj preklopiš, začne na polno (sedaj, ko je vroče).
Poleg tega razmišljam, da bi stvari malo dopolnil plin. Ven piha cca. 12-13 stopinj (če je vse na minimum), kar je po mojem premalo hladno. Navsezadnje je avto star štiri leta in bo verjetno kar pametno, da grem malo prečistiti zadevo. Notranjega filtra nimam.
2. Čriček v armaturi. Da ga jebem, ga ne najdem. Vsaj sam ga težko iščem med vožnjo.
3. Glasne gume - Bridgestone Dueller 694. Pozimi slabe, poleti sicer sprejemljive, vendar neudobne. Čakam zime, da zamenjam, vendar to nima neposredne zveze z avtom.
4. Daljinec občasno nagaja. To je menda kar pogosto. Sam sem sedaj nekaj uspel najti, kar potencialno nagaja, saj potem nekaj časa dela brez težav.
5. Poraba je višja kot pri prejšnjem, ki je bil avtomatik. Načeloma bi morala biti nižja, saj je motor nekoliko sodobnejši - v reklamah so se hvalili, da je cca. 10-12% nižja poraba. Pa je moj k....
Kot zapriseženi dizelaš, bi si želel dizla (večji navor, ki mu ga pogosto manjka, manjša poraba, ponavadi cenejše gorivo, bolj umirjen zvok motorja ...).
6. Menjalnik - spet MT proti AT. Sedaj se spet pogosto vozim na Veliko planino preko Šunc (to je tista prava strmina pod Kranjskim Rakom). Pa tudi sicer imam kar nekaj strmih voženj. Sedaj lahko povsem zanesljivo trdim, da je za vzpone avtomatik precej boljši in udobnejši. Tako vožnja, kot speljevanje. Po mestih in med mesti AT itak zmaga. Je pa MT v precejšnji prednosti pri spustu. Prav tako je MT bolj živahen, vendar je z njim precej več dela in manj časa za čare štopark
7. Menjalnik sicer lepo deluje, le v vzvratno ne gre prav rad. Vendar je to (menda) pri Subarujih bolj ali manj normalno.
8. Prednje luči so nekako zamaščene od znotraj. Pojma nimam kako, saj zadeva tesni in se nikoli ne zarosi. Mogoče je kakšen japonček imel mastne roke, ko je sestavljal luč. Sunce mu žarko.
9. Izpuh je nekoliko glasen. Povsem možno, da je kje kakšna majhna luknjica, vendar ni (še) nič hudega.
10. Precej me moti vzvratno ogledalo. Tako visok spet nisem (1850 mm

), pa vendar mi ravno zakriva pogled. Prav nesrečno sitno. In potem se na naših ovinkastih cestah sklanjam in nagibam levo in desno bolj kot bi bilo potrebno. Škoda, saj je sicer avto pregleden.
11. Nekaj pripomb je še, vendar so bolj konstruktorske (premajhna prostornost, kakšna druga nerodnost ...). Vseeno bi jih lahko z malo truda rešili, vendar sedaj je kar je.
Sicer so vitalni deli za sedaj brez težav in avto deluje kot mora. Z njim sem v splošnem zadovoljen in mi bo očitno še služil.