7 mesecev vojske sem bil vsak dan v hribih in prehodil julijce podolgem in počez, pa sem imel stalno dvoje nogavic. Spodnje tenke in bombažne, gornje debele volnene in nikoli nisem imel niti enega žulja, pa sem dobil ob vstopu v vojsko čisto nove gojzarje Triglav od alpine, ki jih je bilo treba še shodit. To so bili tisti gojzarji, ki so jih potem nasledili peak, oboje jih lahko uporabljaš tudi kot polpancarje (tut smučal smo v njih na pokljuki) in imajo že nastavke za avtomatske dereze. Cena danes za tak gojzar je malo čez 40.000 starih tolarjev.alfa6 napisal/-a:Nikoli pa dvojnih nogavic!!!
Pa noben se ne krega, ker samo svoje izkušnje iz vojske govorim, ker smo res ogromno prehodili po hribih in sem videl ogromno ljudi, ki so imeli žulje take, da bi notr spravil kuglico s premerom 1.5 cm. Fantje so jokal zarad tega, ker so pol opreme pustili v vojašnici in niso imeli nič za preobut (svežih nogavic), ko pa je dež padal so bili pa mokri ko cucki, ker niso imeli nič za oblečt - to je pa tko če misliš manj nositi in si frajer ker si najmanj s sabo vzel, pohod traja pa 10 ur in še prespiš potem zunaj.