Predlog za konec poletja oz. jesen

Subaru srečanja, kawe, izleti, predlogi,...

Ali bi se udeležili pohoda

Glasovanje se je zaključilo dne 24. Julij 2007, 09:16

Ne bo časa
2
15%
Me zanima
4
31%
Me ne zanima
1
8%
Odlična ideja
5
38%
Morda pa drugo leto
1
8%

Skupaj glasov: 13

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. Julij 2007, 16:29

alfa6 napisal/-a:Nikoli pa dvojnih nogavic!!!
7 mesecev vojske sem bil vsak dan v hribih in prehodil julijce podolgem in počez, pa sem imel stalno dvoje nogavic. Spodnje tenke in bombažne, gornje debele volnene in nikoli nisem imel niti enega žulja, pa sem dobil ob vstopu v vojsko čisto nove gojzarje Triglav od alpine, ki jih je bilo treba še shodit. To so bili tisti gojzarji, ki so jih potem nasledili peak, oboje jih lahko uporabljaš tudi kot polpancarje (tut smučal smo v njih na pokljuki) in imajo že nastavke za avtomatske dereze. Cena danes za tak gojzar je malo čez 40.000 starih tolarjev.

Pa noben se ne krega, ker samo svoje izkušnje iz vojske govorim, ker smo res ogromno prehodili po hribih in sem videl ogromno ljudi, ki so imeli žulje take, da bi notr spravil kuglico s premerom 1.5 cm. Fantje so jokal zarad tega, ker so pol opreme pustili v vojašnici in niso imeli nič za preobut (svežih nogavic), ko pa je dež padal so bili pa mokri ko cucki, ker niso imeli nič za oblečt - to je pa tko če misliš manj nositi in si frajer ker si najmanj s sabo vzel, pohod traja pa 10 ur in še prespiš potem zunaj.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 16. Julij 2007, 11:55

Jest nom meu dvojnih nogavic :twisted:

Drugač pa sem za termin v semptembru. Gojzarje bova z mojo še kupla in jih ulaufula, Karli jih že fura naokrog pravi...

Za tiste predhodne pohode se lahko zmenimo ampak kar se mene tiče po 6-em augustu če lahko :shock:

Uporabniški avatar
alfa6
Užagal eno po...
Prispevki: 95
Kraj: Primorska

Odgovor Avtor: alfa6 » 16. Julij 2007, 12:03

Omenil si 5-kratno menjavo nogavic/turo. Človek bi si upal sklepati, da se ti noga v dveh nogavicah poti.
Ti je to všeč? Tudi pretrdi čevlji - zimski, (taki so ponavadi z "nastavki" za avtomatske dereze) sploh pa turni pancarji niso primerni za zdajšnje temperure. Jaz imam La sportiva nepal exrteme za zimo in v njih nebom šel na Triglav.

Zimski čevelj
http://www.alaskamountaineering.com/AMH ... evogtx.jpg

Kvaliteten in lahek letni čevelj. V Italiji stane cca 80€. Pri nas za tak denar ne dobiš niti 2x težjega čevlja slovenskih proizvajalcev.
http://www.sportiva.com/images/products/glacierw.jpg

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. Julij 2007, 14:11

Jst imam tole, samo prejšnji model, ki je bil siv - jih ne delajo več - cena je 180 evrov, kar je za tok kvaliteten čevelj neka normalna cena.
http://www.alpina.si/img/katalog/2007/p ... /62713.jpg

Se pa skrijejo vsi italjanski polizdelki proti alpininim čevljem - raje dam malo več in kupim slovenski odličen izdelek, kot pa da kupim italjanski šrot. Pa še mal pripadnosti slovenskim izdelkom je tut tukaj zraven.

Drgač pa če rabiš lahke in udobne gojzarje so to tile za 104 evre

http://www.alpina.si/img/katalog/2007/p ... /67531.jpg
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
suzy
Član Subaru kluba
Prispevki: 166
Kraj: Karnekje

Odgovor Avtor: suzy » 16. Julij 2007, 15:44

Tuš ima sedaj ugodno ceno pohodnih čevljev delta HQ
proizvajalca Alpina po polovični ceni za 10 zvezdic.
Tako da sedaj stanejo 65,99 EU ,kar je mala cena za
tako kakovosten čevelj.Ogledate si ga lahko v Tuševem
katalogu želja,ta akcija traja do 15.10.2007.
LP Suzana
Danes je pa ne dela dan

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. Julij 2007, 18:49

suzy napisal/-a:Tuš ima sedaj ugodno ceno pohodnih čevljev delta HQ
proizvajalca Alpina po polovični ceni za 10 zvezdic.
Tako da sedaj stanejo 65,99 EU ,kar je mala cena za
tako kakovosten čevelj.Ogledate si ga lahko v Tuševem
katalogu želja,ta akcija traja do 15.10.2007.
Ena prošnja. Ne kupuj teh gojzarjev, ker ti bo žal. To ni slovenski proizvod in so delani nek v romuniji al bolgariji in so zelo slabe kvalitete, kolega je dobil tak čevelj, da jih je po uri hoje dal dol iz noge, ker ga je tok bolela, na koncu jih je nesel nazaj zamenjat, ker je bil podplat zamaknjen.

Če kdo hoče dobre alpinine gojzarje, potem naj gre v trgovino apline v BTC-ju (tam zraven milerja in baby centra). Ampak ne kupovati v pritličju, ker je v kleti še ena trgovina od alpine z znižanimi modeli in z zadnjimi pari, kjer pa so cene lahko znižane tudi do 50% in so definitvno bolj kvalitetni.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 16. Julij 2007, 21:35

Čevllji od Alpine so po moje taboljši sem jih probal in so res kul :D
To je to za ta dnar ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
alfa6
Užagal eno po...

Odgovor Avtor: alfa6 » 17. Julij 2007, 09:05

N bi se prerekal. Imel sem več let Planikine čevlje, tudi alpinin triglav...
Preverite tudi podatek o teži.
Alpinini čevlji se na žalost ne morejo primerjati s proizvajalci,
Trezeta, Mendl, La Sportiva, Scarpa...
Na žalost se lahko primerjajo le v ceni...
Odločitev je stvar posameznika. Samo, da Vas ne bodo tiščali...
V Sloveniji je pa izbira prav mizerna. Čudno.
Hervis, Intersport in podobne zadeve so v Avstriji ali Italiji neprimerno bolje založene. Lani sem za 75€ - 10% popusta iz dobre volje prodajalca kupil ženi čevlje La sportiva, ki so prav ženski model, so peresno lahki, imajo vibram podplat zadnje trekking generacije, gore tex membrano in gumijasto bočno zaščito okrog in okrog. Pri si za ta dnar ostaneš bos...
So približno taki, le da imajo boljšo bočno zaščito.
http://www.hjortnaes.dk/CatalogImages/1 ... 0beige.jpg
Teža: 1030 g/par.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. Julij 2007, 12:42

No sicer bo tole offtopic, ampak vseeno je dost važno, gre pa za naše "športne trgovine".

Ko sem kupoval opremo v "pohodniku" je naneslo na pogovor, kako imajo lahko hervis, gigasport, sport2000 in podobne štacune kar 70% popust na ene modele planinske opreme (jakne, rukzake in podobne stvari od firm salewa in mckinley), pa je človek razložil to kar je videl na lastne oči in sem se potem tudi sam lahko prepričal.

Človek za trgovino pohodnik kupuje večino zadev v italiji, v centralnem skladišču za celotno evropo. Tam imajo tudi po več let stare primerke jaken, rukzakov in vsega(tudi čevlje). In tam je človek videl ljudi iz sport2000 kako kupujejo 3 do 4 leta zastarele zadeve po zelo ugodni ceni(mislim, da je bila ena jakna okol 12 evrov(samo da so se je znebili iz skladišča), prodaja pa se pri nas v štacuni kot novo za 200 in več evrov, potempa naredijo 70% popust in jakno prodajo za 30 do 40 evrov.

No potem mi je človek dal stare kataloge(4 leta stare) in z njimi sem šel preverit v sport2000 in lejga - tiste jakne ki so bile v katalogu kot nove (torej stare 4 leta), v tej štacuni pri nas prodajajo resnično kot nove.

Uporabniški avatar
Tinchy
Uporabnik foruma
Prispevki: 290
Kraj: ~Lj~
Kontakt:

Odgovor Avtor: Tinchy » 19. Julij 2007, 02:12

niva13 napisal/-a:Ne. Ampak tebe bi bili vsekakor bolj veseli. ;-)
Ne bi, ker bi ratala zlo zoprna, če se mi ne bi več dal hodt :lol: tko da jst ostajam pr kavicah :lol:

Uporabniški avatar
alfa6
Užagal eno po...

Odgovor Avtor: alfa6 » 19. Julij 2007, 13:55

VIKEND je skoraj tle. Gremo kam v nedeljo???
Predlagam nekaj z Bohinja. Skočimo na Komno (2h lahke hoje, primerno tako za otroke kot tudi upokojence). Od tam pa švignemo še na en hrib.
Vrnemo se v dolino in se ohladimo v jezeru.
Kdo (NE) gre?

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 19. Julij 2007, 14:04

Mene kr vleče na Bohinjski konc. Sicer bomo šli bl na izi vsaj dol k ma moja rahle probleme s kolenom (boleče koleno... :? ).

A imaš v mislih kako pametno uro, da ne bo prevroče pri pohodu na komno... Jest bom šel v supergah, ki mislim da ne bodo problem, ker če se ne spomnim je šel enkrat nekdo na komno v coklah :lol:

Bomo vsaj kako pametno rekli tud okrog Triglava ;-)

Uporabniški avatar
alfa6
Užagal eno po...

Odgovor Avtor: alfa6 » 20. Julij 2007, 10:51

Temperature so res visoke. Treba se je odpraviti zgodaj.
Mi bomo po vsej verjetnosti cel vikend v Bohinju.
Nekje moraš štartati. Iz Bohinja se skoraj nimaš kam višje odpeljati. Mogoče na Soriško planino, a do Vogla je daleč.
Jaz še vedno predlagam Komno in potem mogoče Bogatin.
Lahko bi pa šli do Trgiglavskih jezer čez Komarčo in nazaj čez Komno. Ta je celodnevna.

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov