Na tem AMZS seznamu manjka
Petrolova črpalka v Ajševici pri Novi Gorici. Plin je tu šele kak mesec.
Mene zanima kdo vgradi plin za 900 EUR.
Je kakšen mojster, ki zadevo vgradi brez računa, brez homologacije, na keš? Info lahko tudi na ZS. So komu vgradili za ta denar?
Zanima me koliko bi mojster vzel za migracijo inštalacije iz enega v drugi subaru voz. Sam ponavadi zamenjam vsaj en avto/leto.
V primeru, da se ne bo našel noben "plinski inštalater" za pošten denar, se bom verjetno zadeve lotil sam. Kitov za inštalacijo je v prosti prodaji na pretek.
Npr.:
RSI+, se dobi na
e-bay-u. Na spletni strani so tudi navodila za vgradnjo. Dokupiti je potrebno rezervoar. Jaz imam sicer enega doma... Menda stane največ 150€.
Dobijo se pa tudi Lovato kiti, BRC... Material je dostopen vsem, ne samo pooblaščenim inštalaterjem. Nedvomno, če bi zadeve lotil sam, bi si prišparal marsikatero šlamparijo, ki bi jo naredil inštalater.
Ogledal sem si nekaj deset zmontiranih (multipoint oz. sekvenčnih) sistemov (montaže opravljene pri nas, v Italiji, Nemčiji). Nekateri inštalaterji razpeljejo cevi, tako kot jaz kadar zalivam vrt - po najkrajši poti, pa čeprav čez solato...
"Najlepše" inštalacije v subarujih so bile od BRC-ja, narejene v Italiji. Vsak injektor je posebej, vse cevi speljane spodaj, tako, da moraš prav dobro pogledati, da inštalacijo sploh opaziš.
Skratka ni hudič, da ne bi montirali sami. Tale Rsi+ sicer ni najbolj poceni.