Vgradnja avtoplina FAQ

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5067
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 30. Julij 2007, 16:53

Hvala Bajker samo sem šele sedaj dojel da se plin uklopi nad
določeno temperaturo motorja,prej pa sem mislil da se uklaplja samo
nad 1500 obratov se pravi da v prostem teku ne dela. :oops:
Bo treba premislit kako in kaj in ali je lažje na EJ18 ali EJ20
in koliko bi zadeva v resnici stala.
Dejte še drugi povedat kako zadeva laufa v praksi in seveda
izkušnje pozimi ter poleti.Hvala ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 30. Julij 2007, 22:13

karel napisal/-a:Hvala Bajker samo sem šele sedaj dojel da se plin uklopi nad
določeno temperaturo motorja,prej pa sem mislil da se uklaplja samo
nad 1500 obratov se pravi da v prostem teku ne dela. :oops:
Res je, uparjalnik plina greje hladilna tekočina in ko ta doseže določeno temperaturo (mislim, da nekje med 30 in 40°C), se odpreta oba elektromagnetna ventila, pri uparjalniku in pri rezervoarju. Nato pa se motor preklopi na plin prvič, ko doseže okoli 1500 obratov oz. bolj natančno, ko motor preseže te obrate in nato spet pade pod njih. Preklopi namreč pri padanju in ne naraščanju obratov. Vsaj tako deluje pri meni. Verjetno zato, da ne cukne.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5067
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 31. Julij 2007, 08:51

Sedaj sem že tretjič celo temo prebral pa sem videl da ste
navedli toliko različnih cen za samo vgradnjo da že glava boli :roll:
Razpon je od približno 900 evrov do 2000 evrov :?
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
snetaskira
Uporabnik foruma
Prispevki: 56
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: snetaskira » 02. Avgust 2007, 00:13

bajker napisal/-a:Snetasekira, gozdarček, dajta svojo porabo malo pisati, recimo na poraba.com, da bomo lahko primerjali.
http://www.spritmonitor.de/en/detail/192105.html
Zaenkrat tole, ko bo kaj več časa, pa še kaj.

bajker
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: bajker » 07. September 2007, 23:42

Ja, tale spiritmonitor.de je pa boljši, kot poraba.com. Sem se preselil tja. Hvala.

Uporabniški avatar
gorički
Član Subaru kluba
Prispevki: 89
Kraj: M.S.

vgradnja plina

Odgovor Avtor: gorički » 16. September 2008, 14:42

Mene zanima, če je kaj novega okrog vgradnje plina (imam Forester 2000), pri nas v M.S. se sedaj dobi plin. A je kakšen lastnik od lani dal vgradit in njegove izkušnje! Glede tega, da je to tu pri nas bi bil zainteresiran napravo vgradit.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 16. September 2008, 16:21

Preberi temo od začetka, pa boš našel veliko podatkov, tudi v kombinaciji Forester - plin.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 16. September 2008, 23:51

Še enkrat seznam bencinskih v Sloveniji z LPG-jem http://www.amzs.si/?podrocje=7&novica=231.
Bajker, tvoj link mi ni delal.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
alfa6
Užagal eno po...
Prispevki: 95
Kraj: Primorska

Odgovor Avtor: alfa6 » 17. September 2008, 10:26

Na tem AMZS seznamu manjka Petrolova črpalka v Ajševici pri Novi Gorici. Plin je tu šele kak mesec.

Mene zanima kdo vgradi plin za 900 EUR.
Je kakšen mojster, ki zadevo vgradi brez računa, brez homologacije, na keš? Info lahko tudi na ZS. So komu vgradili za ta denar?

Zanima me koliko bi mojster vzel za migracijo inštalacije iz enega v drugi subaru voz. Sam ponavadi zamenjam vsaj en avto/leto.

V primeru, da se ne bo našel noben "plinski inštalater" za pošten denar, se bom verjetno zadeve lotil sam. Kitov za inštalacijo je v prosti prodaji na pretek.
Npr.: RSI+, se dobi na e-bay-u. Na spletni strani so tudi navodila za vgradnjo. Dokupiti je potrebno rezervoar. Jaz imam sicer enega doma... Menda stane največ 150€.
Dobijo se pa tudi Lovato kiti, BRC... Material je dostopen vsem, ne samo pooblaščenim inštalaterjem. Nedvomno, če bi zadeve lotil sam, bi si prišparal marsikatero šlamparijo, ki bi jo naredil inštalater.
Ogledal sem si nekaj deset zmontiranih (multipoint oz. sekvenčnih) sistemov (montaže opravljene pri nas, v Italiji, Nemčiji). Nekateri inštalaterji razpeljejo cevi, tako kot jaz kadar zalivam vrt - po najkrajši poti, pa čeprav čez solato...
"Najlepše" inštalacije v subarujih so bile od BRC-ja, narejene v Italiji. Vsak injektor je posebej, vse cevi speljane spodaj, tako, da moraš prav dobro pogledati, da inštalacijo sploh opaziš.
Skratka ni hudič, da ne bi montirali sami. Tale Rsi+ sicer ni najbolj poceni.

Uporabniški avatar
alfa6
Užagal eno po...

Odgovor Avtor: alfa6 » 17. September 2008, 10:30

Mogoče še tale LINK z navodili.

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 17. September 2008, 14:40

alfa6 jst ti vgradnje ne priporočam ker zadeva niti ni tko simpl.
če ne druzga rabiš software in prave konektorje za remape in štelanje, vsak proizvajalc ma svoje. sicer drži da velja subaru za bolj prijazne kar se vgradnje tiče vendar nekateri sistemi oziroma njihovi prizvajalci za subaruje priporočajo dodatno vgradnjo flash-lube-a itd

Za ta denar kot praviš bi se verjetno kje kdo našel ki bi ti vgradil kakšno poljsko izpeljanko sistemov, za kaj boljšega pa so cene 2x višje od tvojih želja seveda s homologacijo in garancijo, jst sicer poznam kakšnega mojstra vendar ne za ta denar
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 17. September 2008, 14:44

Bajker tud slučajno se mi ne da še to vpisvat

porab se giblje zadnje pol leta od 10.6pa tja do 12,5

moram dat ventile naštelat, kable zamenjat pa še mal mapo poravt, po moji oceni z ne pretežko nogo in dobro poštimanim avtom in dobro mapo za plin bi se dal na cca 9,6-9,8 litra prilezti

trenutno zadnja dva tanka 11,2l
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

bajker
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: bajker » 17. September 2008, 18:01

gozdarček napisal/-a:Bajker tud slučajno se mi ne da še to vpisvat
porab se giblje zadnje pol leta od 10.6pa tja do 12,5
moram dat ventile naštelat, kable zamenjat pa še mal mapo poravt, po moji oceni z ne pretežko nogo in dobro poštimanim avtom in dobro mapo za plin bi se dal na cca 9,6-9,8 litra prilezti trenutno zadnja dva tanka 11,2l
Ja, saj jaz ne vpisujem porabe, ker v tem tako uživam, pač pa zaradi tega, ker je sprememba porabe znak, da se je na sistemu nekaj spremenilo, torej to delam za diagnostiko.
Pri 140k km sem dal štelat ventile in bili so izven toleranc in to kljub vgrajenemu flashlubu. Torej, to je vsekakor dobro naredit.
Sicer se pridružujem mnenju gozdarčka glede samovgradnje plina. Mislim, da bi plin vgradit po navodilih znal skoraj vsak, ki je kdaj prijel kak ključ ali bor mašino v roke (ok, mal pretiravam), ampak mojstri se ločijo od šalabajzarjev ravno v tem, kar v navodilih ne piše, torej kako zadevo optimalno priredit določeni mašini oz. avtu. Tu pa edino kilometrina pomaga.

Uporabniški avatar
alfa6
Užagal eno po...

Odgovor Avtor: alfa6 » 18. September 2008, 09:31

Programiranje krmilnika je pri sistemu RSi najbolj enostaven korak, če ste si ogledali tisto flash dokumentacijo navodila. Vsaka stvar, ki je ne znaš ali delaš prvič ni simple. Meni se pogosto dogaja, da na veliko področjih popravljam za dobrimi mojstri...
Verjetno bom zbral skupaj vse komponente, nekaj stvari porihtal sam in se mogoče obrnil za pomoč na kakšnega mojstra.

Dobro bi bilo, če bi kdo prilepil še kakšno sliko, napisal kakšen sistem ima vgrajen, koliko je točno dal...

Uporabniški avatar
gorički
Član Subaru kluba
Prispevki: 89
Kraj: M.S.

Odgovor Avtor: gorički » 18. September 2008, 11:25

Ja, pa to sem mislil, pa da kje vidim, mogoče se tudi dam zapeljat, ne pa da pridem, pa dam kar napravit!? Dobil sem eno reklamo na MOSu (plineks) , pri teh spletnih straneh vgraditeljev zelo lepo piše koliko je prihranka, koliko porabi, od vsakega, da je naprava najsodobnejša itd. Koliko recimo stane homologacija komplet in kdo jo dela?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost