Namreč dobil sem rabljen Visko LSD diferencial od turbo legacyja in s pomočjo še enega od navadnega 2.0 ali 1.8 bom naredil turbakovega, ki bo prilagojen mojemu menjalniku in razmerjim kot je treba. Danes sem že pripravil oba na standby da se jih lotim
Malo zanimivosti... 1.8 in 2.0 razen 2.2 legacyja 1990-1993 (verjento tudi kasneje) imasta razmerje na difu 4.11 LSD dif. od turbo legacyja 2.0 pa ima razmerje 3.54.
V praksi ko se to zadevo testira na tleh s pomočjo rok in kakega križnega izvijača je tako da ko pri navadnem difu primeš eno stran izhoda za polos lahko drugo še vedno vrtiš neomejeno in z lahkoto (malo trza) - je pa to seveda osnova delovanja difa.
Pri LSD difu od turba pa tega z rokami ne moreš zadržati saj obe strani vztrajata v enako smer. KO pa si pomagam z izvijači pa to lahko zaustavim s tem da drugi izvija kar pošteno krivi
Če pa se ne motim se med delovanjem tisto olje v difu segreje in začne tista visko zadeva vmes grabit še bolj močno in to pripomore k zapori 50:50 najverjetneje - ne me držat za besedo. Naj bi se v primeru dveh kolesov na npr. ledu prednje in zadnje kolo še vedno lahko izvlekel s tretjim zadaj, kar v sedanjem primeru ni možno...
Podukomentiral bom tudi potek in notranjost difa!