Menjava tesnil na glavi!
Menjava tesnil na glavi!
Izgleda,da bom moral menjati tesnila na glavi Subaruja 2.0 GL.Slišal sem,da je to kar velik strošek.Ali mogoče kdo ve koliko je material in približno koliko delo?Ali se tega loti vsak avtomehanik in koliko dni to traja?Ali koga priporočate,čim prej,drug teden naj bi šel na smučanje.Hvala za odgovore,že kupujem aspirine proti glavobolu! LP
Penis bonus,pax in domus!
Pozdravljeni!
Prejšnji teden sem menjal termostat,a avto še vedno kuha,in vedno po približno 30 km.Danes sem šel 10 km v klanec,vse OK.Tudo dol OK,a ko sem se peljal počasi po ravnini,se je kazalec hitro vzpenjal.Počakal sem 10 minut,nato peljal dalje.Prižgala se je tudi CE lučka.Po 5 km normalne vožnje se je zopet začel dvigovati.Počakal 5 min in zopet zalaufal.Kazalec je bil OK,a v expanz.posodi tekočina do vrha in prihajali so ven mehurčki.Pred par dnevi gonil 160 km,vse OKko sem šel dol oz AC,pi 60 KM zopet kazalec gor.To je to.
Penis bonus,pax in domus!
Saj ne pride do mešanja olja in vode;
Izpušni plini ti sekajo v hladilni sistem -> zato ti vodo zmeče ven iz ekspanzije in kasneje še iz sistema,...
Tehnično ne gre za presekano (preplozano) tesnilo,.. ampak se glave na izpušnem delu pregrevajo in se, ko so segrete malo skrivijo; takrat ti uhaja kompresija ven; pomaga le menjava tesnil, poravnat glave,.. in sestavit nazaj;
Izpušni plini ti sekajo v hladilni sistem -> zato ti vodo zmeče ven iz ekspanzije in kasneje še iz sistema,...
Tehnično ne gre za presekano (preplozano) tesnilo,.. ampak se glave na izpušnem delu pregrevajo in se, ko so segrete malo skrivijo; takrat ti uhaja kompresija ven; pomaga le menjava tesnil, poravnat glave,.. in sestavit nazaj;
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
a se ni to bolj dogajalo na 2,2 motorjih?gorazd0 napisal/-a:Saj ne pride do mešanja olja in vode;
Govorim sicer za Alfo 33 boxer, ampak bi stvar mogla bit dokaj podobna:nikpik napisal/-a:No,a pa kdo ve koliko pribl.je potrebno ur(keša) za delo in koliko je material?
- jemanje motorja ven (cca. 1 do 1.5 ure)
- snemanje glave (cca. 20 min)
- brusenje glave (cca. 15-20 EUR)
- tesnilo glave (cca. 50 EUR)
- vracanje glave na motor (cca. 30 min)
- vracanje motorja v avto (cca. 1 do 1,5 ure)
Priporocam ti da ob tem se menjas jermene, ce niso bili zamenjani pred kratkim. Tako ali tako jih mores vzet dol, pol pa je v bistvu isto tezko ce das novega ali starega nazaj gor.
Kdo je na strani
Po forumu brska: ORLY in 0 gostov