Vgradnja STi motorja v Legacy
Vgradnja STi motorja v Legacy
Pozna kdo koga, ki bi motor Impreze Sti dal v Legacyja?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
sam na znanje:
jest bi sicer to najbrz znal, sam casa nimam - tko da ne prevzamem projekta.
htel sm pa rect da za tak podvig bi vsaj jest ZAHTEVAL ne samo motor&elektroniko, temvec CELOTNO imprezo, po moznosti tko da motor vzge...je neverjetno lazje + ce vidis motor laufat ves da dela - drgac je vse bolj tko
jest bi sicer to najbrz znal, sam casa nimam - tko da ne prevzamem projekta.
htel sm pa rect da za tak podvig bi vsaj jest ZAHTEVAL ne samo motor&elektroniko, temvec CELOTNO imprezo, po moznosti tko da motor vzge...je neverjetno lazje + ce vidis motor laufat ves da dela - drgac je vse bolj tko
Zanima me, če to kdo pri nas ima; se pravi Imprezin turbo motor v Legacyju. Že dalj časa razmišljam, da bi to izvedel.
Nekaj časa sem bil na vezi z Nemcem za twin turbo Legacyjev motor, pa je tip poniknil.
Malo me zanima kaj vse poleg motorja je še treba zamenjat (elektroniko - katero, bencinsko črpalko?, računalnik,...).
Nekaj časa sem bil na vezi z Nemcem za twin turbo Legacyjev motor, pa je tip poniknil.
Malo me zanima kaj vse poleg motorja je še treba zamenjat (elektroniko - katero, bencinsko črpalko?, računalnik,...).
Don't allow your mind tell your heart what to do.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4478
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Twin turbo mislim da ne gre v avto z volanom na levi strani - vsaj ne brez precej velikih modifikacij...Thomas22 napisal/-a:Zanima me, če to kdo pri nas ima; se pravi Imprezin turbo motor v Legacyju. Že dalj časa razmišljam, da bi to izvedel.
Drugače pa sem jaz gledal nekaj na to temo - in sicer motor EJ255 iz 2007 Impreze v 1999 Legacy BH in ugotovil, da bi potreboval:
- elektroniko
- gas pedal oz. cel 'pedal box', ker je EJ255 'drive-by-wire'
- most (oz. vsaj mislim da je to to - angleško 'crossmember')*
- stabilizatorje od STi ('control arms')*
- ožičenje (konektorji, ...)
* bojda bi se dal tudi orignal most (crossmember) predelat, da bi imel prostor za izpuh
Sicer pa kaže, da je motor, ki sem ga gledal, že prodan... Bi pa taaak pasal.
D.
PS: Kaj več si lahko pogledaš na 'Subaru Legacy International' forumu...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Če menjaš še menjalnik za 6-stopenjskega STi, rabiš še:irCAR81 napisal/-a:Mogoče še menjalnik, sploh če je v tisti STI-jki 6 stopenjski, hladilnik zna bit mali, klime najbrž ne misliš met, potem vsaj prednje zavore.. bi bil zanimiv projekt, čeprav men se zdi boljši 2.2 kompresor. Navor je zakon.
- polosovine
- kolesna pesta (hubs)
- ustrezne zavore
- druga platišča
- ...
D.
Huh, pol se pa nabere ene robe...danci1973 napisal/-a: Če menjaš še menjalnik za 6-stopenjskega STi, rabiš še:
- polosovine
- kolesna pesta (hubs)
- ustrezne zavore
- druga platišča
- ...
D.
kaj pa števci, obratomer, brzinomer, temperatura... se kr prklop? Če maš stock menjalnik najbrž ja.. če bi šel pa na 6 stopenjskega zna pa kej nagajat. Vem da pr oplu je.. sm mogu še cagre menat. :P
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Hm, tudi instrumente so nekaj omenjali, ja... Ampak tu niso bili ravno ziher...irCAR81 napisal/-a: Huh, pol se pa nabere ene robe...
kaj pa števci, obratomer, brzinomer, temperatura... se kr prklop? Če maš stock menjalnik najbrž ja.. če bi šel pa na 6 stopenjskega zna pa kej nagajat. Vem da pr oplu je.. sm mogu še cagre menat. :P
D.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov