Držibirdy napisal/-a:samo preverjam, ce mam prav v spominu:
OUTBACK 3. gen. (se pravi DO "99) ManualTransmision
IMA vLSD zadaj
NIMA kakrsnekoli elektronike proti zdrsu ipd
mam prav?
Razlike 4wd - 2wd - awd - rwd ...
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
Če kdo hoče, ima tukaj orenk razloženo za vsak avto
http://www.awd.ee/cars.html
Mislim, da je tole odlična stran, kar se tiče AWD, 4x4, 4WD in podobno.
http://www.awd.ee/cars.html
Mislim, da je tole odlična stran, kar se tiče AWD, 4x4, 4WD in podobno.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Še en mali film
http://www.youtube.com/watch?v=ooQRxlChvMw
Tale filmček je meni dokaj pristen, kot sem že omenil Activ AWD od automatikov je brihtnejši od Continuosly AWD kot ga imajo ročni subiji in zato se je fori dobro izkazal a žal brez testa z le eno nedrsečo podlago spredaj, kar bi bilo enako kot pri passatu - slava VW
čeprav njihovi inženirji trdijo da bi moralo it čez
Legacy na koncu je ročni in se je izkazal z VTDjem in VDC skratka bomba pa še LSD zadi, zdej kakih STI-jk ki so itak bolje naložene s cukrčki ni zravn...
http://www.youtube.com/watch?v=ooQRxlChvMw
Tale filmček je meni dokaj pristen, kot sem že omenil Activ AWD od automatikov je brihtnejši od Continuosly AWD kot ga imajo ročni subiji in zato se je fori dobro izkazal a žal brez testa z le eno nedrsečo podlago spredaj, kar bi bilo enako kot pri passatu - slava VW
Legacy na koncu je ročni in se je izkazal z VTDjem in VDC skratka bomba pa še LSD zadi, zdej kakih STI-jk ki so itak bolje naložene s cukrčki ni zravn...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4469
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Na takem testu bi se Continuous AWD odrezal bolje, saj gre v osnovi za odprti diff, ki prenaša navor na obe osi. Ko pa pride do zdrsa, se diff začne zapirati - zaprt diff pa pomeni, da se bo več navora preneslo na tista kolesa, ki imajo več oprijema...subi92 napisal/-a:Tale filmček je meni dokaj pristen, kot sem že omenil Activ AWD od automatikov je brihtnejši od Continuosly AWD kot ga imajo ročni subiji
D.
Danes sem malo testiral AWD pogon OB '05 AT - speljevanje na pomrznjenem klancu.
V prazno so se vrtela vsa štiri kolesa, dokler ni eno kolo prišlo do stika s cestiščem in je avto speljal. Prvi poskus je torej uspel.
Šel sem ponovit vajo - s počasnejšim speljevanjem. Spet je vrtelo in vrtelo (mogoče 10-15s), potem pa so se začele prižigati kontrolne lučke ABS, ECU + CRUISE, na odometru pa se je izpisalo "Err 55". Minilo me je zanimanje, kako deluje konverter navora. Po krajšem postanku na bencinski postaji je ugasnila ABS lučka, zbrisala pa se je tudi napaka "Err 55".
Malo sem pregledal tuje forume in gre za kar pogost primer javljanja napak pri daljšem vrtenju koles v prazno. Pri večini so se v parih dneh izklopile vse lučke, ki opozarjajo na napako.
Upam, da ne bo treba na servis. Kakšna podobna izkušnja (z AT)?
Lp T
V prazno so se vrtela vsa štiri kolesa, dokler ni eno kolo prišlo do stika s cestiščem in je avto speljal. Prvi poskus je torej uspel.
Šel sem ponovit vajo - s počasnejšim speljevanjem. Spet je vrtelo in vrtelo (mogoče 10-15s), potem pa so se začele prižigati kontrolne lučke ABS, ECU + CRUISE, na odometru pa se je izpisalo "Err 55". Minilo me je zanimanje, kako deluje konverter navora. Po krajšem postanku na bencinski postaji je ugasnila ABS lučka, zbrisala pa se je tudi napaka "Err 55".
Malo sem pregledal tuje forume in gre za kar pogost primer javljanja napak pri daljšem vrtenju koles v prazno. Pri večini so se v parih dneh izklopile vse lučke, ki opozarjajo na napako.
Upam, da ne bo treba na servis. Kakšna podobna izkušnja (z AT)?
Lp T
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1120
- Kraj: Laško okolica
- Kontakt:
ABS lučka se tudi meni vklopi ko dlje časa vrtim kolesa (outback 99-00); seveda se ABS ob tem izklopi; ob ponovnem zagonu je vse ok; nimam drugih sistemov nadzora; cruise se ne pritožuje, pravtako ECU (glavni računalnik).
CRUISE - je verjetno zmeden, ker "brata" ABS ni več (se namreč orientira po istih senzorjih);
ECU-ju pa verjetno ni nič jasno
in paničari.
ugasni avto, štartaj.. pa počasi naprej; probaj.
CRUISE - je verjetno zmeden, ker "brata" ABS ni več (se namreč orientira po istih senzorjih);
ECU-ju pa verjetno ni nič jasno
ugasni avto, štartaj.. pa počasi naprej; probaj.
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1120
- Kraj: Laško okolica
- Kontakt:
Strelec napisal/-a:Nič novega nima. Klasičen awd z viskom na sredini ki prenaša moč spredaj:zadaj. Edino verjetno imaš še VDC oz. ESP, kar zadevo izboljša.
Drugače je pa o tem veliko napisanega na forumu in tudi na You tubu se zelooo veliko najde.
js sem jo kupil pred 3 meseci osnovni model nima nč drugega kot abs in bas niti nisem imel kej zbirat ker so pošle zaloge. Z novo pošilko pa imajo tudi osnovni modeli VDC ampak ročno klimo js imam pa avtomatsko, tako da sem bil malo prehiter...
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov