Razlike 4wd - 2wd - awd - rwd ...

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori
Uporabniški avatar
BMW_rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 838
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: BMW_rok » 13. Oktober 2009, 13:34

birdy napisal/-a:samo preverjam, ce mam prav v spominu:
OUTBACK 3. gen. (se pravi DO "99) ManualTransmision

IMA vLSD zadaj
NIMA kakrsnekoli elektronike proti zdrsu ipd

mam prav?
Drži ;-) Prvi, ki je imel VDC, je Outback 3.0 z modelnim letom 2001. Upam, da se ne motim.
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 13. Oktober 2009, 15:08

Če kdo hoče, ima tukaj orenk razloženo za vsak avto
http://www.awd.ee/cars.html

Mislim, da je tole odlična stran, kar se tiče AWD, 4x4, 4WD in podobno.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945

Odgovor Avtor: subi92 » 23. Oktober 2009, 21:39

Še en mali film

http://www.youtube.com/watch?v=ooQRxlChvMw

Tale filmček je meni dokaj pristen, kot sem že omenil Activ AWD od automatikov je brihtnejši od Continuosly AWD kot ga imajo ročni subiji in zato se je fori dobro izkazal a žal brez testa z le eno nedrsečo podlago spredaj, kar bi bilo enako kot pri passatu - slava VW :lol: čeprav njihovi inženirji trdijo da bi moralo it čez :lol:
Legacy na koncu je ročni in se je izkazal z VTDjem in VDC skratka bomba pa še LSD zadi, zdej kakih STI-jk ki so itak bolje naložene s cukrčki ni zravn... :cool:

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4469
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 24. Oktober 2009, 00:54

subi92 napisal/-a:Tale filmček je meni dokaj pristen, kot sem že omenil Activ AWD od automatikov je brihtnejši od Continuosly AWD kot ga imajo ročni subiji
Na takem testu bi se Continuous AWD odrezal bolje, saj gre v osnovi za odprti diff, ki prenaša navor na obe osi. Ko pa pride do zdrsa, se diff začne zapirati - zaprt diff pa pomeni, da se bo več navora preneslo na tista kolesa, ki imajo več oprijema...

D.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945

Odgovor Avtor: subi92 » 24. Oktober 2009, 13:21

danci1973 napisal/-a:zaprt diff pa pomeni, da se bo več navora preneslo na tista kolesa, ki imajo več oprijema...

D.
Mal sm pomešal, v bistvu bi se subi z ročnim menjalnikom odrezalpodobno, le testa ko bi bil samo en kolo na asfaltu še vedno nebi opravil :neutral:

tadejk
Uporabnik foruma
Prispevki: 271

Odgovor Avtor: tadejk » 30. Januar 2010, 21:39

Danes sem malo testiral AWD pogon OB '05 AT - speljevanje na pomrznjenem klancu.

V prazno so se vrtela vsa štiri kolesa, dokler ni eno kolo prišlo do stika s cestiščem in je avto speljal. Prvi poskus je torej uspel.

Šel sem ponovit vajo - s počasnejšim speljevanjem. Spet je vrtelo in vrtelo (mogoče 10-15s), potem pa so se začele prižigati kontrolne lučke ABS, ECU + CRUISE, na odometru pa se je izpisalo "Err 55". Minilo me je zanimanje, kako deluje konverter navora. Po krajšem postanku na bencinski postaji je ugasnila ABS lučka, zbrisala pa se je tudi napaka "Err 55".

Malo sem pregledal tuje forume in gre za kar pogost primer javljanja napak pri daljšem vrtenju koles v prazno. Pri večini so se v parih dneh izklopile vse lučke, ki opozarjajo na napako.

Upam, da ne bo treba na servis. Kakšna podobna izkušnja (z AT)?

Lp T

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 19. Oktober 2010, 18:14

me zanima kako ima to rešeno subaru impreza letnik 2010 o vsem tem kar sem bral mi je razlagal tudi prodajalec o prenosu sile ozr moči na kolo z največ oprijema . bom sprobal na ensgu ;)
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Uporabniški avatar
Strelec
Član Subaru kluba
Prispevki: 110
Kraj: Okolica Ljubljane

Odgovor Avtor: Strelec » 19. Oktober 2010, 21:21

Nič novega nima. Klasičen awd z viskom na sredini ki prenaša moč spredaj:zadaj. Edino verjetno imaš še VDC oz. ESP, kar zadevo izboljša.
Drugače je pa o tem veliko napisanega na forumu in tudi na You tubu se zelooo veliko najde.
Strelec M.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 19. Oktober 2010, 21:28

ABS lučka se tudi meni vklopi ko dlje časa vrtim kolesa (outback 99-00); seveda se ABS ob tem izklopi; ob ponovnem zagonu je vse ok; nimam drugih sistemov nadzora; cruise se ne pritožuje, pravtako ECU (glavni računalnik).

CRUISE - je verjetno zmeden, ker "brata" ABS ni več (se namreč orientira po istih senzorjih);
ECU-ju pa verjetno ni nič jasno :) in paničari.

ugasni avto, štartaj.. pa počasi naprej; probaj.

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 19. Oktober 2010, 21:57

Strelec napisal/-a:Nič novega nima. Klasičen awd z viskom na sredini ki prenaša moč spredaj:zadaj. Edino verjetno imaš še VDC oz. ESP, kar zadevo izboljša.
Drugače je pa o tem veliko napisanega na forumu in tudi na You tubu se zelooo veliko najde.

js sem jo kupil pred 3 meseci osnovni model nima nč drugega kot abs in bas niti nisem imel kej zbirat ker so pošle zaloge. Z novo pošilko pa imajo tudi osnovni modeli VDC ampak ročno klimo js imam pa avtomatsko, tako da sem bil malo prehiter...
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Uporabniški avatar
Strelec
Član Subaru kluba
Prispevki: 110
Kraj: Okolica Ljubljane

Odgovor Avtor: Strelec » 20. Oktober 2010, 12:05

Potem pa sploh ni nekej novga. Standardni Subaru pogon, o katerem je že ogromno napisanega. Drgac bos mel pa itak kmalu možnost sprobat.
Strelec M.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov