Priznanje je olajševalna okoliščina; ampak vseeno greš na črno listo.
Hec.
S psevdonaravovarstveniki sem mislil drugačne sorte ljudi. Poznam recimo nekaj primerkov, ki mi znajo ob vsaki priliki "za hec" očitat, koliko sranja delam z Yoto že samo s prekomernim kurjenjem naftnih derivatov, kaj šele z off asfalt vožnjo. Bolj kot je očitek ali debata na to temo vidna (slišna), bolj všeč jim je. Hkrati se isti primerki v "naravnem okolju" plezališč derejo, masovno opravljajo potebe tik ob poteh, puščajo odpadke povsod, lomijo vse zeleno, kar jim je približno na poti ... v glavnem nimajo res nobenega občutka za naravno okolje.
Sprehod pod Črnokalskimi ali Osapskimi stenami v nedeljo proti večeru lahko pove ogromno o dejanjih neke skupine ljudi, ki se v veliki večini opredeljuje tudi za ljubitelje narave. Taki so "psevdo".
Sicer pa zelo spoštujem in podpiram vsako utemeljeno in premišljeno prizadevanje za ohranjanje naravnega okolja. Tudi pri "off asfaltu" se trudim imeti vklopljene moralne smernice za ohranjanje narave in neredko se zaradi tega odrečem kakšnemu odseku vožnje. Tu tudi gre iskati moje nekoliko odklonilno mnenje o množičnih avtomobilističnih napadih na oddaljene predele, naj bodo to rajdi ali rallyji po puščavah (čeprav, ja, priznam, kakšen video izseki iz rallyjev me prememijo in jih rad pogledam

) ali pa daljši konvoj po samotnih cestah naše dežele.
Matr sem zalofižolofiral ...