Off asfalt popoldne II

Subaru srečanja, kawe, izleti, predlogi,...
Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Off asfalt popoldne II

Odgovor Avtor: vrecha » 04. November 2009, 16:23

Na prejšnjem srečanju smo se pogovarjali z Robertom, da bi morda ob prvem snegu skupaj odpeljali kakšno daljšo snežno vožnjo do južne meje in nazaj. Sedaj sem ga kontaktiral in je še za stvar. :D Trasa torej je, iščejo se še dobrovoljaci.

Nedelja dopoldan bi glede na napisane besede na forumu morda bila sprejemljiva izbira.

Poizkusili bi se spraviti s čimmanj vozili, torej več ljudi v enem avtu, da ne bi ustvarili kakšnega hudega konvoja in pritegovali neprimerne pozornosti.

O podrobnostih, kdaj, kje, kako ... bi se dogovorili privat na mail. Predlagam, da mi zainteresirani napišete na mail, kdo bi šel (kot navigator, vlečna sila, maserka, balast ... :lol: ) in kdo bi šel s svojim vozilom. Do petka zvečer bi bilo dobro, da smo zorganizirani, zato čimprej ideje na mail.

Vabljeni!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 04. November 2009, 16:42

Kaj to pomeni do južne meje in kje? Skozi kočevski rog imaš več 100km cest, ki so javne in se lahko voziš po njih kolikor hočeš, brez da bi te kdorkoli "ganjal".
Sam to s pridom izkoriščam in se vozim po njih z veseljem, pa še psa lahko vsake toliko časa na sneg spustim, da teče ob avtu.

Bom videl kako bo s časom, drugače bi pa lahko kako tako turco udarili.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 05. November 2009, 06:54

Kje točno - ne vem.
Na prejšnjem srečanju smo se na koncu peljali do Logatca in nazaj po stranskih cestah in poljskih kolovozih in takrat je padla ideja, da bi to podaljšali ob prvem snegu. Robert je rekel, da ima podobno traso naštudirano v smeri SE do meje in nazaj.

Ne gre se za to, kaj se sme in kaj ne po črki zakona. Daljši konvoj zbuja nepotrebno pozornost, težave pa nastanejo tudi s komunikacijo med repom in glavo in pa na kakšnih snežnih klancih, kjer je potrebna večja varnostna razdalja in morda čakanje.

Predstavljam si, da bi bilo največ kakšnih 5 vozil. To pomeni "na komot" 10 - 15 udeležencev, kar je glede na prejšnja srečanja tudi številka, ki se jo lahko pričakuje za max. zainteresiranih udeležencev.

Na privat bi se zmenili iz preprostega razloga - forum lahko pregleduje vsak (nepridiprav :-) ), tudi kakšen "psevdonaravovarstveni" kaveljc, in najmanj kar si želimo je, da nam skuša kdo izlet pokvariti. Kljub temu, da se peljemo po legalnih poteh in je črka zakona na nasi strani, je brezveze izzivati prepire.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 05. November 2009, 09:10

evo jst sem pseudo naravovarstven hi hi hi, po defoltu ker sem iz bio vod, pazite se me hi hi hi, dvomim pa da bom našel čas da bi vas šel kontrolirat šit

če slučajno najdem cajt te pokličem Damjan

LP
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 05. November 2009, 14:26

Priznanje je olajševalna okoliščina; ampak vseeno greš na črno listo. :lol:
Hec.

S psevdonaravovarstveniki sem mislil drugačne sorte ljudi. Poznam recimo nekaj primerkov, ki mi znajo ob vsaki priliki "za hec" očitat, koliko sranja delam z Yoto že samo s prekomernim kurjenjem naftnih derivatov, kaj šele z off asfalt vožnjo. Bolj kot je očitek ali debata na to temo vidna (slišna), bolj všeč jim je. Hkrati se isti primerki v "naravnem okolju" plezališč derejo, masovno opravljajo potebe tik ob poteh, puščajo odpadke povsod, lomijo vse zeleno, kar jim je približno na poti ... v glavnem nimajo res nobenega občutka za naravno okolje.
Sprehod pod Črnokalskimi ali Osapskimi stenami v nedeljo proti večeru lahko pove ogromno o dejanjih neke skupine ljudi, ki se v veliki večini opredeljuje tudi za ljubitelje narave. Taki so "psevdo".

Sicer pa zelo spoštujem in podpiram vsako utemeljeno in premišljeno prizadevanje za ohranjanje naravnega okolja. Tudi pri "off asfaltu" se trudim imeti vklopljene moralne smernice za ohranjanje narave in neredko se zaradi tega odrečem kakšnemu odseku vožnje. Tu tudi gre iskati moje nekoliko odklonilno mnenje o množičnih avtomobilističnih napadih na oddaljene predele, naj bodo to rajdi ali rallyji po puščavah (čeprav, ja, priznam, kakšen video izseki iz rallyjev me prememijo in jih rad pogledam :oops: ) ali pa daljši konvoj po samotnih cestah naše dežele.

Matr sem zalofižolofiral ...
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
frenxtreme
Uporabnik foruma
Prispevki: 423
Kraj: Vnanje Gorice, Brezovica pri Ljubljani

Odgovor Avtor: frenxtreme » 05. November 2009, 14:38

i'm in!

sam bi mi ful odgovarjal če bi se šlo šele okol 11ih - 12h, ker sm animator v želimljah...
zravn pa vzamm največ 2. čprov rajš enga=)))
mejl kamor bom vesel podrobnih info: frenki.rotar@gmail.com

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 05. November 2009, 18:55

Midva če bova šla, smo trije v avtu (še pes, ki je itak povsod koder je sneg z nama).
Bom povedal pa jutri do večera enkrat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 06. November 2009, 15:10

Sem zamenjal gume na LC-ju toda sedaj tako dežuje, da bo itak samo blato. Po blatu rit in cel dan po dežju pa sploh ni tako zanimivo. Bi bil pa za eno sneženo turo, ko bodo spet pogoji. Imam še vse štiri verige in še tirfor lahko vzamem s sabo namesto vitla kot zasilna varianto.
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 06. November 2009, 19:15

awdfun napisal/-a:Sem zamenjal gume na LC-ju toda sedaj tako dežuje, da bo itak samo blato. Po blatu rit in cel dan po dežju pa sploh ni tako zanimivo. Bi bil pa za eno sneženo turo, ko bodo spet pogoji. Imam še vse štiri verige in še tirfor lahko vzamem s sabo namesto vitla kot zasilna varianto.
Če gremo skozi rog, tam je sigurno sneg, ker je najnižja točka 700m nadmorske višine.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 08. November 2009, 23:21

Štirje udeleženci, dve vozili, snega le za vzorec.
Prijetna vožnja s posladkom: vojaški poligon na Počku ni "zaprta cona".

Ideja za naslednje srečanje in številčnost odziva kot poduk, da se je morda za legalne izlete vseeno bolje javno zmeniti na forumu. Bom upošteval. ;-)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 08. November 2009, 23:38

Midva sva pa zjutraj imela sprehod po pokljuki, popoldne pa obveznosti. Ampak sva zaradi padajočega snega zamudila na obveznosti za celo uro in pol.

Vrecha, šele zdele vidim tvoj sms.

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 09. November 2009, 16:39

ja jest sm tud že razmišljal, da bi kej zorganiziral, pa me je Vrecha prehitel... sam itak ne bi tok zgodi delal, ker za par cm snega je bz bencin kurt pa čas... jest bi raje počakal na kakšen december, januar, ko bo že konkretno snega povsod...

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 09. November 2009, 19:03

Nisem hotel nič pisat,ker sem trenutno nepremičnina (jaz ne avto ;-) )
Drugače pa,ko se porihtam pa veste,da sem za akcijo :D
Zgolj za info Išijas je ku..a :x
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 09. November 2009, 20:03

msenjur napisal/-a:ja jest sm tud že razmišljal, da bi kej zorganiziral, pa me je Vrecha prehitel... sam itak ne bi tok zgodi delal, ker za par cm snega je bz bencin kurt pa čas... jest bi raje počakal na kakšen december, januar, ko bo že konkretno snega povsod...
Jest sm tut bolj za snežni čas, mal pred oz. po novem letu. Sam se še največ vozim v okolici Cerknice in pokojišča, pozimi/snegu je res lepo ;-)

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 09. November 2009, 22:28

Ni skrbi torej, akcije še bodo, morda v malo ugodnejših terminih. Za Karlija sem se pa prav spraševal, se mi je zdelo čudno, da se ne oglasi. ;-) Držimo pesti, da išias spusti, še preden prvi resen sneg naleti ...

Drugače sem bil pa navdušen nad Počkom. Najde se vse sorte ovir, večjih in manjših, na površini, ki je v primerjavi z vrhnjiškim poligonom ogromna. Ena (in edina - se je bolj vozilo kot slikalo) fotka za idejo.

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... aPocku.jpg

Tukaj se moramo enkrat dobiti, mogoče je čas brez snega celo bolj ugoden - za spomladi.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost