Montaža oz. posodobitev zadnjega stabilizatorja Impreza
-
Andrej
Bručan je povedal končne vrednosti.
Pa sem ga še prašal: se pravi nakloni spredaj so zdaj tam nekje 1,40'? (sem pričakval, da bojo pač Fužinske razlike).
Pa prav: nč tam nekje, točno 1,40'
In mu čist verjamam, še posebej po tem kako seobčtno drugač zdej pele.
Lahko pa zmerva kje drugje. V petek grem spet tja, ker rabim optiko po vgradnji qucik racka. Pa greva potem kam merit.
Pa sem ga še prašal: se pravi nakloni spredaj so zdaj tam nekje 1,40'? (sem pričakval, da bojo pač Fužinske razlike).
Pa prav: nč tam nekje, točno 1,40'
In mu čist verjamam, še posebej po tem kako seobčtno drugač zdej pele.
Lahko pa zmerva kje drugje. V petek grem spet tja, ker rabim optiko po vgradnji qucik racka. Pa greva potem kam merit.
-
Andrej
Ja tudi pomoje je toe tisti glavni gumojedec.
Meni je camber gume minimalno obrabljal tako, da sem imel profil iz leve proti desni obrabljen z naklonom v smrekco.
Zunanje lamele so ble najmanj obrabljene na svojem zunanjem robu in najbolj na notranjem. Vzporedna vrsta lamel podobno (levi rob te vrste je bil višji kot desni rob predhodnje vrste) in tako naprej.
Samo to se je videlo šele pri čisto natančnem pregledu, po narejenih 18.000 km ko je bila guma že za menjavo.
Meni je camber gume minimalno obrabljal tako, da sem imel profil iz leve proti desni obrabljen z naklonom v smrekco.
Zunanje lamele so ble najmanj obrabljene na svojem zunanjem robu in najbolj na notranjem. Vzporedna vrsta lamel podobno (levi rob te vrste je bil višji kot desni rob predhodnje vrste) in tako naprej.
Samo to se je videlo šele pri čisto natančnem pregledu, po narejenih 18.000 km ko je bila guma že za menjavo.
Zanimivo, na GT-jki sem imel spredaj stek 0, naklon 1.5, zadaj stek 0.1 na ven, naklon 1.3. Po 8k imajo prednje gume na zunajnem robu 6mm, potem pa proti notranjem pada in na notranjem ene 3mm oz. se že ne vidi več profila.cheno napisal/-a:vsaj američani prvijo, da camber ne obrablja gume, bolj ga toe(in/out).
Na zadnjih je tega manj in ker je manjši naklon sem pomislil da je kriv naklon.
Sej na slikci zgleda skoraj jasno, kater vogal se bo prej obrabil v primeru pozitivnega in negativnega naklona:
http://www.jackit.com/bushings/images/C ... nation.jpg
http://www.jackit.com/bushings/images/C ... nation.jpg
-
Andrej
Zdaj reskiram fajt ampak si ne morem kejirCAR81 napisal/-a:Zanimivo, na GT-jki sem imel spredaj stek 0, naklon 1.5, zadaj stek 0.1 na ven, naklon 1.3. Po 8k imajo prednje gume na zunajnem robu 6mm, potem pa proti notranjem pada in na notranjem ene 3mm oz. se že ne vidi več profila.cheno napisal/-a:vsaj američani prvijo, da camber ne obrablja gume, bolj ga toe(in/out).
Na zadnjih je tega manj in ker je manjši naklon sem pomislil da je kriv naklon.
ŠPAN!!!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov