Montaža oz. posodobitev zadnjega stabilizatorja Impreza
Jah glede optike, pa kok je dobr optika najrena,
Če ti delata majstr A in majstr B, in oba nardita tko da stroj pokaže identične številke, številke si si pa sam želel, pol ne vem kako je lahk ena optika boljša od druge - razen če je ker pozabu zategnt kak šravf na podvozju, al pa če ma netočno mašino?
Še en podoben primer, če ti vulkanizer napihne gumo na 2.6 bar, kako ti jo ahko bolš al pa slabš napihne? Sam optika se nam zdi pa vsem črna magija in pol kr mislmo da je nek bolša, nek slabša... če ti naštela na 1.6 je 1.6 ne more bit naklon boljši 1.6 pa slabši 1.6.
Če ti delata majstr A in majstr B, in oba nardita tko da stroj pokaže identične številke, številke si si pa sam želel, pol ne vem kako je lahk ena optika boljša od druge - razen če je ker pozabu zategnt kak šravf na podvozju, al pa če ma netočno mašino?
Še en podoben primer, če ti vulkanizer napihne gumo na 2.6 bar, kako ti jo ahko bolš al pa slabš napihne? Sam optika se nam zdi pa vsem črna magija in pol kr mislmo da je nek bolša, nek slabša... če ti naštela na 1.6 je 1.6 ne more bit naklon boljši 1.6 pa slabši 1.6.
-
Andrej
Po dozdejsnejm naboru obiskanih optikov verjamem, da je razlika predvsem v natančnosti optika (kako napopa gor odsevnike, kako mu avto stoji, volan obrnjen, pa pojma nimam kaj še pa kaj ne vpliva).
Jaz sem npr ze dolgo naza bil pri optiku v blizini Fuzin
, dobil izpis in sem mel, ne vem zakaj, pomoje ker sem prevec natancen, slab filing.
Zato sme sel direkt na AMZS, da se enrkat nardim optiko.
AMZS ima identicno masino in so bile zacetne meritve popolnoima ampak res popolnoma drugacne od koncnih narejeni h 7 minut prej pa 10 km stran.
Te masine so ble zame do danes zmer uganka, tko da tuki bl natolcujem kokr trdim.
Jaz sem npr ze dolgo naza bil pri optiku v blizini Fuzin
Zato sme sel direkt na AMZS, da se enrkat nardim optiko.
AMZS ima identicno masino in so bile zacetne meritve popolnoima ampak res popolnoma drugacne od koncnih narejeni h 7 minut prej pa 10 km stran.
Te masine so ble zame do danes zmer uganka, tko da tuki bl natolcujem kokr trdim.
Pa da še jaz mal angleže quotam "However with the aggressive negative camber, a reserved driver's lower cornering speeds would cause the inside edges of the tires to wear faster than the outside edges."
Tako optiko sem si želel sam in ni kle ŠPAN nič kriv al pa zanič.
Zame bi bil zanič če mi nebi naredil tako kot sem želel.
In edina stvar na kateri sem lahko zmeru kok je optika dobra je bil raceland. Slučajno je blo več GT-jk tam gor, slučajno smo imeli uradni merilnik in rezultati so kazali da optika JE dobra.
Tako optiko sem si želel sam in ni kle ŠPAN nič kriv al pa zanič.
Zame bi bil zanič če mi nebi naredil tako kot sem želel.
In edina stvar na kateri sem lahko zmeru kok je optika dobra je bil raceland. Slučajno je blo več GT-jk tam gor, slučajno smo imeli uradni merilnik in rezultati so kazali da optika JE dobra.
No me veseli da ti dons niso več.Andrej napisal/-a:Te masine so ble zame do danes zmer uganka, tko da tuki bl natolcujem kokr trdim.
Je pa možno da bi na isti mašini, po 1 krogu na parkingu dobil drugačne rezultate, konec koncev.. so delal avto prazen al z obtežitvijo?... optika bo tud drugačna pri polnem/praznem tanku.
Štelajo pa itak samo statično optiko, dinamična je tud za njih črna magija.
-
Andrej
-
Andrej
-
Andrej
Vem sem oblubu pa ne gre:irCAR81 napisal/-a:Pa da še jaz mal angleže quotam "However with the aggressive negative camber, a reserved driver's lower cornering speeds would cause the inside edges of the tires to wear faster than the outside edges."
ti nisi noben reserved driver, ti si irCAR81 driftar, pri tebi more bit drug razlog, da ti pobira notranje robove
Ah ne driftar je _BiStRi_, jst sm se trudu vozt dobre čase.Andrej napisal/-a:ti nisi noben reserved driver, ti si irCAR81 driftar, pri tebi more bit drug razlog, da ti pobira notranje robove
Kadar sem slabo ocenil (zajbal) je pa ratal drift (al pa totalka).
Zdej sm pa itak upokojen, pa sam še na forumu modrujem k en sitni oča.
Na čakanje so ga dali
Ircar, ravno na tebe bi nazadnje pomislil da boš imel ne-turbo imprezo. Sodil sem pa po tem, ker si pisal svoje doživljaje po forumu. Enkrat si se žgal s porschom, enkrat z motoristom, kakšen odsek si večkrat odpeljal samo za lastno veselje, itd.. Še men je blo fajn, pa sem samo bral
Res ne vem kaj te je žoknalo, prodaj to imprezo men, pa si STI-jko kup, madona

Bistri, neki vzpodbudnega je treba rečt. Trenutno ŠE ne rabim avta, bomo pa videli kaj bo drugo leto ko bo faks... Je pa treba priznat da je ircarjeva preza res lepa (beš usnje mi nikakor ne gre iz glave
), če bi rabil 4x4 avto, bi vsekakor bila moja prva izbira
Radi radi mamo off topic, radi radi. Skoraj vsi smo perfektni kandidati za kartone
Radi radi mamo off topic, radi radi. Skoraj vsi smo perfektni kandidati za kartone
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost