Forester 2002

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 28. Januar 2010, 17:01

Saj me sploh ne moti. Malo me moti samo to "bremzanje", ko spustim gas.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 28. Januar 2010, 18:32

Tist je pa Gore pri svojem pedenu z nekim updejtom SW-ja na IS-u (€ :shock: )

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 29. Januar 2010, 04:40

Drži - prejšnji moj konj (MY2003) je prav bedasto cukal (zaviral). Po nadgradnji firmwarea je bilo občutno bolje.

Sedanji letnik 2006 pa je sicer precej bolj miren, vendar mu občasno vseeno zaznam teženje k temu zaviranju. Sploh pri mrzlem motorju - najprej vleče kot hudič. Po nekaj sto metrih (vsaj pri sedanjih temperaturah) pa vozim v tretji pri recimo 2300 obratih. Če takrat malo spustim pedal, kar konkretno cukne. Precej podobna jeba kot pri MY2003.
Je pa res, da se tukaj zadeva po kakšnem kilometru umiri.

Če mene vprašaš, imajo Subaruji (Foresterji) kakšno napako pri tej zadevi.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 29. Januar 2010, 08:58

Tocno to se meni dogaja, posebej v drugi, malo manj v tretji prestavi, bom pa preverila pri katerih obratih, sicer pri nizji hitrosti, sploh pa v kaki koloni je vcasih mal zoprno. Drgac je motor zivahen tudi, ko je se mrzel.

Mi je pa Borut (Krzic) omenil, da so delali nadgradnjo SW pri novejsih, ampak takrat je bil ta moj Fori se bodoci, pa nisem vedela, da bi znal imet to tezavo.

Koliko pa stane ta nadgradnja? Ceprav bi to moralo pomoje spadat pod recall varianto.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 29. Januar 2010, 09:49

Ja, to bo to.
Ravno druga in tretja, pri počasnejši vožnji - posebej kolone so sitna zadeva.
Meni je nadgradnja precej pomagala. Je bilo skoraj tako, kot bi imel evropski avto :D

Pri novem teh težav ni, razen prej omenjenih, ki pa so vseeno precej redke in bolj mile.

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 29. Januar 2010, 14:18

a ha jst k sem še plinar pa verjetno vsak jutr ko se čez kamnik pelejo ljudje mislijo da vsak jutr kavsam na polno v avtu, tam okol volčjega potoka zadva pol bolj ali manj izzveni, no ja včasih ga tud pri topli mašini pič tale kavsanje. ja pa moj starejši in boljš kavsa in močnej, :twisted:

se pa človk vsega navad
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 29. Januar 2010, 14:24

Bravo Thinc - dobro si tole napisal. :lol:

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 29. Januar 2010, 14:28

Niva, seveda čestitke in obilo uživanja, hi hi tud u kavsanju

če sem pošten bi se prav čudu če ne bi našla kakšne pomankljivosti, za tole recimo sem vedel da jo boš prej ali slej navrgla, je pa značilna za subije vse, so pa fory-ji zgleda bolj khm nagnjeni k nenadnim gibom
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 29. Januar 2010, 14:41

:lol: so me na lada servisu imeli poln kufer, ko sem tezila za ene par zadev, ko je Niva se bila v garanciji

Na bivsem legacyju se je to cukanje dogajalo samo v prvi prestavi in to pri premikanju po polzje, v 2. in 3. pa ne.

Ma sej res ni big deal in je tolk drugih plusov in uzitkov, ampak me je pac zanimalo, zakaj je tako.

Uporabniški avatar
Freak
Uporabnik foruma
Prispevki: 960
Kraj: Doma

Odgovor Avtor: Freak » 31. Januar 2010, 13:43

@Niva - cestitam,naj ti dobro sluzi. Dej kake slikce naredi,da vidimo makino :cool:

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: benko » 31. Januar 2010, 15:14

Še en komplet čestitk! :D Ti iz srca prvoščm vse, kar te še lepga čaka z novim... prjatlom. ;-)
niva napisal/-a:Sicer je pa Bridgestone Blizzak LM25 zimska guma, pa bom rabila letne. Po eni strani bi bolj cestno varianto, ceprav me pa mikajo te ContiCrossContactAT, ki imajo tudi solidne cestne performanse, pa brat mi jih lahko ugodno zrihta.
Glede gum se moram prdružit vsem, ki so že govorili o njih. Blizzak so dejansko edine gume, s katerimi ni popolnoma nobenega problema, tud če jih furaš polet, čeprav je to mogoče mal težko verjet. Sem mel čudovito izkušnjo s prvim kompletom (ravno tako star dve leti, ravno tako s Primorske, ampak z "malo" manj profila) na mojem Foresterju, ko smo šli predlani prvič na Jezerski vrh. Subi92 ni mogu verjet, kako mal profila je gor, pa so še vedno lepo delale po ledu in snegu.

Tudi kar pravi Awdfun, je čisto res - mogoče nove v testih izpadejo malo slabše kot ostale, ampak na tem nivoju 100% ostanejo do smrti, česar se nikakor ne da reč za druge.

Še en (mogoče zanimiv) podatek - pred tremi tedni sem kupil nove in šel direkt v Francijo. In čeprav je bil sneg po cesti samo kakih 100 km (od Bardonnechie do Briançona in potem malo do La Grava), so se po 2000 km večinoma suhe avtoceste (dobrih 900 km v eno smer, skoraj brez pavz, večinoma nad 160 km/h, tako da niso bile ravno hladne) po prihodu domov na gumah še vedno poznale modre vzdolžne oznake! Tako malo jih požira v "nezimskih" pogojih. Priporočam kadar koli, sploh glede na zelo nizko ceno za to kakovost (z malo popusta lahko prideš v tvoji dimenziji skoz pod 400€ za komplet z montažo vred).
niva napisal/-a:panoramska sončna streha
:-2
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 31. Januar 2010, 16:26

Ravno včeraj sem ugotovila, da so se Continentalke na Legiju bolje obnesle v snegu, na mokrem pa sploh. Res pa, da sem s Forijem šla hitreje. :-P

Iščem podatke o radiu, ki je v Foriju. V glavnem ne zgleda kot Kenwoodi, ki so objavljeni na linkih na našem forumu. Je pa stock single cd player.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 01. Februar 2010, 22:54

Za piskanje oziroma bolj škripanje podobno mučenju violine, ki se pojavlja ob sunkih vetra je krivo tesnilo vetrobranskega stekla, bo treba malo silikonskega kita. :?

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 06. Februar 2010, 13:26

Zanimivo, da je cukanje v 2. in 3. prestavi mnogo manj opazno s Petrolovim 95 kot z Omv-jevim 100.

Škripanje podvozja pa zgleda z vlago zgine.
Zadnjič so ga sicer podmazali, pa je vseeno kasneje mal zaškripal čez ležeče policaje.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 06. Februar 2010, 14:49

Ne s silikonom mazat.
Fiat.
Brez panike.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov