Forester 2002

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 13. Februar 2010, 18:33

Sem sicer v dilemi, ker je trsi kot pri bivsem Legacyju, ampak je vecina Subarujev, ki sem jih vozila ali probala imela trsi pedal kot moj bivsi Legacy. Brat je rekel, da na Foriju deluje enako kot na njegovi Imprezi 03 in, da je prej na Legacyiju neobicajno mehek pedal.
Verjetno bi pa tudi stresalo in zdrsavalo pri speljevanju, ce bi bila na koncu, to pa dobro vem kako zgleda.

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1476

Odgovor Avtor: mesecnik » 13. Februar 2010, 18:49

Ok, potem ni čisto na koncu, se pa že bliža izteku življenjske dobe. Kakšnih par deset tisoč kilometrov boš še lahko iztisnila iz nje.

Moja je bila že kupljena zelo uboga, pa sem uspel naredit še 70000 km z njo.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 14. Februar 2010, 19:22

Na obeh mojih bivsih Legacyjih sem menjala na cca 200k km, pri drugem je sicer bila vmes že 1x menjana pri prejšnjem lastniku, Fori pa ne zgleda kaj dosti matran, kljuke pa tudi nima. No bom videli. :D

mesecnik
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: mesecnik » 15. Februar 2010, 00:03

Morda imaš pa ti težko nogo. :-P

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 15. Februar 2010, 00:15

Ne vem od kod ta fama, da trda sklopka pomeni njen bridki konec; moje so bile še vse trde; je treba stisnt k dec.. pa gre. :D
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 15. Februar 2010, 08:31

evo še mene tud fory 98l

glede sklopke sem menjal cilindrček hidravlike pa je sedaj pedal mehkejši, so bli pa simptomi v vročini, da je pedal vse globje prijemal dokler si še komajda prestavil.

glede zaklepanja pa je meni do nedavnega vse lepo in prav delal in je upošteval tudi vrata prtljažnika, potem je začela šepat lučka v prtljažniku ki se ob odprtju ni več prižigala zdaj ga lahko pa z dalincem zaklenem ob odprtem prtljažniku, občasno a vse redkeje pa dela kot je treba, ja pa tud lučka za odprta vrata v armaturi se ne prižge če odpreš prtljažnik

torej Aljoša ke je ta stikal pri forijih??
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 15. Februar 2010, 08:56

mesecnik napisal/-a:Morda imaš pa ti težko nogo. :-P
ja seveda, desci imate tezke noge, to je pac davek na rabljene avte, ko krpas za drugimi in zato tudi nerada posojam avto komurkoli

pri prvem sem po menjavi prevozila 120k km in ko sem ga prodala, je se normalno delala, pri drugem sem pa morala menjat takoj po nakupu in bomo se videli kako bo, zdaj ga ima oce ;-)

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295

Odgovor Avtor: benko » 15. Februar 2010, 09:36

gozdarček napisal/-a:sem menjal cilindrček hidravlike pa je sedaj pedal mehkejši, so bli pa simptomi v vročini, da je pedal vse globje prijemal dokler si še komajda prestavil
A ti je tut kaj čivkal, ko si imel avto v prostem teku al pa čist mal pritisnjeno sklopko? Mene to že kar en čas precej živcira. :roll:

Sicer ni drugih problemov, razen prvič, ko sem takoj po menjavi sklopke sred poletja eno uro porabil za 2 km v koloni, takrat se mi je zgodilo isto ko teb.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
BMW_rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 838
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: BMW_rok » 15. Februar 2010, 10:36

gozdarček napisal/-a:evo še mene tud fory 98l

glede sklopke sem menjal cilindrček hidravlike pa je sedaj pedal mehkejši, so bli pa simptomi v vročini, da je pedal vse globje prijemal dokler si še komajda prestavil.

glede zaklepanja pa je meni do nedavnega vse lepo in prav delal in je upošteval tudi vrata prtljažnika, potem je začela šepat lučka v prtljažniku ki se ob odprtju ni več prižigala zdaj ga lahko pa z dalincem zaklenem ob odprtem prtljažniku, občasno a vse redkeje pa dela kot je treba, ja pa tud lučka za odprta vrata v armaturi se ne prižge če odpreš prtljažnik

torej Aljoša ke je ta stikal pri forijih??
S kontakt sprejem našpricaj del, ki je označen na sliki, notri je stikalo za lučko, ki je oksidirano:

http://www.shrani.si/f/J/ac/1VimUWLf/12 ... rcargo.jpg

Če ne bo pomagalo je pa treba odstraniti tapeto na vratih in očistiti in našpricati še konektor na stikalu.

Jaz sem pri Legacyju menjal zadnja vrata in so bila nekaj časa zunaj, zato je bil ta del precej rjav (tudi konektor na stikalu, do njega prideš, če odmontiraš tapeto) in ni delala lučka za odprta vrata na števcu in lučka v prtljažniku. Vse skupaj sem odmontiral in za par ur namočil v ferosan, spral z vodo in dobro našprical s kontakt sprejem. Sedaj izgleda in dela kot nov ;-)
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.

mesecnik
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: mesecnik » 15. Februar 2010, 10:47

gorazd0 napisal/-a:Ne vem od kod ta fama, da trda sklopka pomeni njen bridki konec; moje so bile še vse trde; je treba stisnt k dec.. pa gre. :D
Nekaj je trda, nekaj je pa res trda. Na mojem je bila trša kot na Golfu II. Sem pa potem z njo naredil še kar nekaj kilometrov. Nova je pa milina. Še dec ni treba bit, da jo lahko stisneš. :lol:

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 15. Februar 2010, 11:07

hvala za nasvet glede zadnjih vrat

Benko.. ne nič ni čivkal da nimaš ti slučajno dvomasnega vztrajnika - ker letnik je tvoj??

ker če maš je verjetno to
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295

Odgovor Avtor: benko » 15. Februar 2010, 12:21

gozdarček napisal/-a:Benko.. ne nič ni čivkal da nimaš ti slučajno dvomasnega vztrajnika - ker letnik je tvoj??
Kolkr jaz vem, je enomasni vztrajnik, je samo facelift (no, in kokr smo ugotovil v tej temi, tud facedrop, vsaj glede senzorja za prtljažna vrata, hehe :lol:). Letnik 2000.

Sem pa prepričan, da je čivkanje v zvezi s hidravliko, ker sem tamlajšemu Kržiču ob zadnjem servisu (približno bo že čas za novega) pojamral, pa mi je samo z roko stisnil nekaj tam okrog cilindra, stopalka se je za 3-4 cm vdrla, čivkat je pa v trenutku nehal. In potem je modro pokimal in obljubil, da bojo zrihtali, kar verjetno pomeni, da so samo nekaj zategnili (ne preveč dobro ;-)).
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 15. Februar 2010, 19:08

Rahlo čivka tudi moj, ne vem pa ali je jermenica, ali pa vodna pumpa.
Podobno je čivkalo na obeh Legijih, ko jo je bilo treba menjat, ampak je tudi "dišalo" po antifrizu, pri Foriju pa ne, čeprav je nivo v ekspanzijski čisto na dnu, v hladilniku je na vrhu. Btw kje se sploh dobi ta zelenkast antifriz?

Me je pa danes na poti iz službe mal strašila CE lučka. Priznam, da sem poklicala Subija92, če je tist hecn znak v bistvu CE. Na Legacyju je pač pisalo Check Engine. :-P
In ker seveda popoldne ne dela noben servis, sem preverila jermene in tekočine in se odpeljala domov, ker je avto sicer normalno delal. Mi pa na poti kapne, da mogoče nimam dovolj zašraufan pokrovček za tank. Doma sem preverila in CE ne sveti več. :D

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 16. Februar 2010, 08:05

mesecnik napisal/-a: Če je pedal za sklopko trd, obstaja velika možnost, da gre sklopka proti koncu. Kržič mi vedno pravi, da redko katera zdrži 200.000km.
193k km, pa še vedno dobr dela (hm, tok tok po lesu :-) )

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 31. Marec 2010, 21:27

Matr so občutljivi tile konektorji za airbage na sedežih. Ne vem zakaj so bili sneti z nosilca in ne bi niti opazila, če ne bi med vožnjo svetila lučka od airbag kontrole. Sicer je nehalo svetit, ko sem jih zataknila.

Upam, da ne bo kaj "švasalo" in sprožilo stranske airbage. :roll:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov