Razlaga poškodovan-karamboliran

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori
Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4466
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 15. Oktober 2010, 22:14

picinni napisal/-a:
markoter napisal/-a:kdo pozna? a ni bil ta razbit pred kakšnimi 3 meseci?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4162081&show=1
In če je to ta, spet eden izmed tistih šalabajzerjev, ki potem piše da je nekaramboliran in nepoškodovan :? .
Saj ne piše nikoli nekaramboliran in nikoli nepoškodovan... ;-)

In v principu s tem ni nič narobe - avto je BIL karamboliran / poškodovan, in je zdaj popravljen - torej NI VEČ karamboliran / poškodovan.

D.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 16. Oktober 2010, 09:37

danci1973 napisal/-a:Saj ne piše nikoli nekaramboliran in nikoli nepoškodovan... ;-)
In v principu s tem ni nič narobe - avto je BIL karamboliran / poškodovan, in je zdaj popravljen - torej NI VEČ karamboliran / poškodovan.
Še malo pa bomo začeli odvetnike klicat kaj vse to pomeni.
Go Westy, go!

substi
Uporabnik foruma
Prispevki: 384

Odgovor Avtor: substi » 16. Oktober 2010, 10:18

danci1973 napisal/-a: In v principu s tem ni nič narobe - avto je BIL karamboliran / poškodovan, in je zdaj popravljen - torej NI VEČ karamboliran / poškodovan.

D.
Super, če si takega mnenja, samo mi sporoči osebne podatke, da ne bom kdaj od tebe kupil kolesa kaj šele avta.

Če je avto bil zaleten, se mora povedati, da lahko bodoči lastnik pogleda avto bolj podrobno in se prepriča, da je kljub nesreči, avto vozen in varen (popravljen v nulo). Torej, ti kot lastnik ne skrivaš ničesar. Razen če si eden izmed tistih barab, ki se jim *ebe za druge in gledajo samo za svoj žep.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 16. Oktober 2010, 10:23

picinni napisal/-a: Še malo pa bomo začeli odvetnike klicat kaj vse to pomeni.
Če mi je na haubo padla skala in sem haubo v celoti menjal - a je avto karamboliran in/ali poškodovan? Je bil, pa ni več...

Vsaj jaz tako razumem 'nekaramboliran / nepoškodovan' in ne pričakujem, da NIKOLI ni bil.

Saj nekateri pa napišejo NIKOLI karamboiran / poškodovan...

D.

tadejk
Uporabnik foruma
Prispevki: 271

Odgovor Avtor: tadejk » 16. Oktober 2010, 10:34

Tudi meni se zdi odkljukana opcija nekaramboliran navadno nategunstvo, če je avto bil popravljen in je zdaj načeloma vse v redu z njim.

Prodajalec naj pri lastnostih pusti prazno, če je avto bil karamboliran/poškodovan ali če ne pozna njegove zgodovine.

Lp
'05 Outback 2.5 AT LPG

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 16. Oktober 2010, 14:21

@danci1973, očitno si vsak po svoje tolmači. S tem ni nič narobe. Jaz si predstavljam takole:
- če piše nepoškodovan mi pomeni, da ni poškodovan,
- če piše nekaramboliran, mi pomeni, da ni bil nikoli karamboliran, ker če bi bil bi ga najbrž dal pod rubriko "karambolirana vozila" ker tolk slep pa nisem, da bi na podobnih oglasih po slikah videl, da je poškodovan, če ni. Po tvojem tolmačenju je brezveze, da ima avto net to možnost, torej klukanja teh opcij.
V glavnem poleg prevrtenja kilometrov, nazaj seveda, je drug nacionalni šport to, da poleg vozila, ki je bil že spodobno karamboliran zacahnaš nekaramboliran.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 16. Oktober 2010, 14:32

V Rajhu "Umfalfrei" - pomeni točno to; in nič drugega. (pika)

Upam pa, da prodajalcu modrega ne delamo krivice; da gre res za tist avto...

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 16. Oktober 2010, 15:01

Jaz si tolmačim isto kot picinni. Torej nekaramboliran - nikoli karamboliran, in nepoškodovan - trenutno nepoškodovan (se pravi, da so bili kakšni trki na parkirišču, podrsana ograja in podobno)

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 16. Oktober 2010, 15:09

picinni napisal/-a:@danci1973, očitno si vsak po svoje tolmači. S tem ni nič narobe. Jaz si predstavljam takole:
- če piše nepoškodovan mi pomeni, da ni poškodovan,
- če piše nekaramboliran, mi pomeni, da ni bil nikoli karamboliran, ker če bi bil bi ga najbrž dal pod rubriko "karambolirana vozila" ker tolk slep pa nisem, da bi na podobnih oglasih po slikah videl, da je poškodovan, če ni. Po tvojem tolmačenju je brezveze, da ima avto net to možnost, torej klukanja teh opcij.
That makes sense... ;-)

Morda bi bilo bolj jasno, če bi Avto.net namesto 'nekaramboliran' imel 'nikoli karamboliran'...
substi napisal/-a: Super, če si takega mnenja, samo mi sporoči osebne podatke, da ne bom kdaj od tebe kupil kolesa kaj šele avta.
Sicer sem govoril o tem, kako razumem te oglase v vlogi kupca, tak da ne vem, kaj se repenčiš...
gorazd0 napisal/-a:V Rajhu "Unfalfrei" - pomeni točno to; in nič drugega. (pika)
V prevodu bi to pomenilo 'brez nesreče' ('Umfallfrei' pa brez padca, za motorje).

In to je čisto jasno...

D.

Uporabniški avatar
markoter
Uporabnik foruma
Prispevki: 645
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Avtor: markoter » 16. Oktober 2010, 19:58

:lol:

jaz sem tut kupil nepoškodovanega in nekaramboliranega golfa4 pred 6 leti, pa nisem tolk pažnje polagal, sem pač prvič kupoval avto sam (amater pač). na koncu je se pa izkazalo da ni blo dela na njem, da ne bi bil kitan al pa barvan. še na vodilih sovoznikovega sedeža je blo dosti steklovine od trka ipd...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost