Hm zdej ne vem če je drgje kej drgač sam pr turbotu je na 100k.icko napisal/-a:Na kolk km pa je kej menjava?
lp
Zobati jermen-nemenjava-posledice
V praksi je to "čist drug avto", oz. se pelje čist dugače... se pozna 10 let razlike; jaz sem šel iz 2.2 1989 na 2.5 1999; avto ni več gokard, kot je bil stari... precej bolj udobno; mal več prostora je, tišje je vseksup... pa (še) malo manj odlagalnih površin (že v starem jih ni bilo viška).Je kakšna razlika, ki je bistvenega pomena .
ni več lučke za "oberlicht" šibedah; kar pogrešam...
strojno (motor, menjalnik), je avto praktično enak kot stari; razen npr. zadnjega vpetja, ki je čisto drugačno (multilink stuff - z. amortizerji so 30€ cenejši kot za starega); naslednja generacija (2003+) pa ne več;
Poraba 2.5 okol 11 po mestu; tja do 9 na relacije, če mal merkaš... avto ima s tekočinami (olje, bencin) + voznik 1700 kg
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Samo tole bi te popravil blok motorja je isti glave pa čisto drugačne (višje)gorazd0 napisal/-a:strojno (motor, menjalnik), je avto praktično enak kot stari;
kar pomeni daljši jermen in hkrati dvakrat dražji.
Motor ji so interferenčni in ob preskoku jermena pride do velike škode.
Kar se tiče menjalnikov so recimo isti vendar pa visko v njih crkuje serijsko.
Zadnjič spremenil karel, dne 22. Januar 2011, 17:10, skupaj popravljeno 1 krat.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
evo preveril zadevo
seveda pa u sloveniji še nisem zasledil EJ22 phaseII motorja
phaseII motor je interfiričen prepoznamo ga pa po različnih pokrovov ventilah
phaseI
http://www.subaru-slo.net/userpix/696_EJ22_1.jpg
phaseII
http://opposedforces.com/parts/impreza/ ... tration_2/
seveda pa u sloveniji še nisem zasledil EJ22 phaseII motorja
phaseII motor je interfiričen prepoznamo ga pa po različnih pokrovov ventilah
phaseI
http://www.subaru-slo.net/userpix/696_EJ22_1.jpg
phaseII
http://opposedforces.com/parts/impreza/ ... tration_2/
subaru don't think just feel and drive!
EA82,EA82,EA82,EA82,EJ22,EJ20,EJ20G,EJ22,EJ20,EA82Tfull time awd hi/lo center diff lock
baba važe
EA82,EA82,EA82,EA82,EJ22,EJ20,EJ20G,EJ22,EJ20,EA82Tfull time awd hi/lo center diff lock
baba važe
- Apii
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 628
- Kraj: Slovenj Gradec
- Kontakt:
Pozdravček,
Napočil je čas, da tudi na moji imprezi naredim/o glavni servis.
Zadnjič sem odprl dekl kateri pokriva zobat jermen, a glejga zlomka...jermen je že zelo napokan, tko da mi ne preostane drugega kot, da začnem nabavljati robo za glavni servis.
Malce sem se že pozanimal glede cen in sicer:Zobati jermen=117eur, rolca1=38eur, rolca2=41eur, rolca3=25eur, hidravlični španar=140eur, vodna črpalka=56eur. To je glede delov zobatega jermena, mi lahko gdo se kaj ceneje zrihta to robo?
Je res, da tega hidravličnega španarja ne rabim menjati, sicer tudi prvič slišim zanjga?
Hvala za odgovore in Lep pozdrav
Zadnjič sem odprl dekl kateri pokriva zobat jermen, a glejga zlomka...jermen je že zelo napokan, tko da mi ne preostane drugega kot, da začnem nabavljati robo za glavni servis.
Malce sem se že pozanimal glede cen in sicer:Zobati jermen=117eur, rolca1=38eur, rolca2=41eur, rolca3=25eur, hidravlični španar=140eur, vodna črpalka=56eur. To je glede delov zobatega jermena, mi lahko gdo se kaj ceneje zrihta to robo?
Je res, da tega hidravličnega španarja ne rabim menjati, sicer tudi prvič slišim zanjga?
4doors for more whores
- Apii
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 628
- Kraj: Slovenj Gradec
- Kontakt:
Me pa še zanima na koliko se naj bi delal glavni servis pri 1.6 motorju??? ker nikjer ni bilo podatka kdaj je bil delan pri moji.Apii napisal/-a:Pozdravček,
Lp
4doors for more whores
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov