Sumim nek stik. Zato sem najprej razdrl vse okoli varovalk v kabini, pa ni napak. Odklopil sem števec za turbo pritisk, ker sem ga nazadnje namontiral in po nekaj klicih sem odklopil tudi cigaretni vžigalnik, saj naj bi v preteklosti povzročal težave.
Varovalka je še kar pregorevala. Podrl sem notranji blatnik in pregledal, če je možen stik od motornega prostora do kabine. Kabli so tako poviti, da ni variante za stik.
Ugotovil sem da varovalka odpove, ko vtaknem 45A varovalko (rdeče barve v škatlici v motornem prostoru) skrajno levo (SBF 3 mislim, da piše). Preveril sem konektor in nanj pridejo trije debelejši kabli; moder -> v kabini spodnji konektor na varovalkah, črn z rdečo črto -> v kabini zgornji konektor na varovalkah. To odklopim, pa isto.
Subi pravi, da odklopim vse konektorje ki pridejo s kablovjem iz motornega prostora do kabine. Mi je skoraj uspelo, a največjega zgoraj nisem mogel, ker je nekako privijačen
Spomnim se, da mi je enkrat zatajil konektor na števcu za osvetlitev. To sem saniral tako, da sem ga našprical. Pred kratkim, pa mi je osvetlitev spet nehala delati in sem potolkel po armaturi in dela.
Mislite, da je tam vzrok?
Kakšno povezavo naj bi imela varovalka SBF3 45A in tista 10A za kabino?
Kako lahko električno z unimerjem preverim na katerem kablu je stik?
Dodatne ideje?