Varovalka za kabino, uro in radio odpoveduje

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Varovalka za kabino, uro in radio odpoveduje

Odgovor Avtor: Thomas22 » 28. Februar 2011, 22:00

Torej, omenjena varovalka v škatlici motornega pokrova odpoveduje kot za stavo.
Sumim nek stik. Zato sem najprej razdrl vse okoli varovalk v kabini, pa ni napak. Odklopil sem števec za turbo pritisk, ker sem ga nazadnje namontiral in po nekaj klicih sem odklopil tudi cigaretni vžigalnik, saj naj bi v preteklosti povzročal težave.
Varovalka je še kar pregorevala. Podrl sem notranji blatnik in pregledal, če je možen stik od motornega prostora do kabine. Kabli so tako poviti, da ni variante za stik.
Ugotovil sem da varovalka odpove, ko vtaknem 45A varovalko (rdeče barve v škatlici v motornem prostoru) skrajno levo (SBF 3 mislim, da piše). Preveril sem konektor in nanj pridejo trije debelejši kabli; moder -> v kabini spodnji konektor na varovalkah, črn z rdečo črto -> v kabini zgornji konektor na varovalkah. To odklopim, pa isto.
Subi pravi, da odklopim vse konektorje ki pridejo s kablovjem iz motornega prostora do kabine. Mi je skoraj uspelo, a največjega zgoraj nisem mogel, ker je nekako privijačen :( .
Spomnim se, da mi je enkrat zatajil konektor na števcu za osvetlitev. To sem saniral tako, da sem ga našprical. Pred kratkim, pa mi je osvetlitev spet nehala delati in sem potolkel po armaturi in dela.
Mislite, da je tam vzrok?
Kakšno povezavo naj bi imela varovalka SBF3 45A in tista 10A za kabino?
Kako lahko električno z unimerjem preverim na katerem kablu je stik?
Dodatne ideje?
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 28. Februar 2011, 22:23

shemo varovalk v motornem prostoru imaš ponavadi na pokrovu od teh.

jaz bi iskal napako naprej od 10A varovalke v kabini; torej ura, radijo, vžigalnik, mogoče še kaj? antena?
Fiat.
Brez panike.

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 28. Februar 2011, 22:48

V kabini so varovalke OK. Odpoveduje varovalka v motornem prostoru.

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 28. Februar 2011, 22:48

se opravičujem za mal offa:
Men je do sedaj samo 1x zasvetla lučka za benz, pa sm biu že velikrat v kritičnm E. Kake ideje? Takrat je blo svinjsko mrzlo če mogoče kej pomen.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 28. Februar 2011, 23:00

tista lucka ma svojo voljo, kako se zrihta tocno ne vem....bom pa mogu dost hmal zvedt k bo treba zrihtat :lol:

drgac pa odpri novo temo, ker lucka za benz nima veze z varovalkami ;-)

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 28. Februar 2011, 23:00

Govorimo o turbotu?

snemi tale PDF

po tem sodeč so na SBF3 (glej FUS LINK #3) obešeni armatura, osvetlitev prtljažnika, centralna luč kabine in bralni lučki, radijo... in stikalo za luči. armatura ima v kabini varovalko št. 26 (15A), ostalo je na št. 25 (10A);

tle nekje maš problem.

npr. od kje si vlekel osvetlitev za dodatne števce?
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 28. Februar 2011, 23:01

Thomas22 napisal/-a:V kabini so varovalke OK. Odpoveduje varovalka v motornem prostoru.
za foro sistematsko probavaj odstranjevat varovalke v kabini, da bos ugotovu a ma kako povezavo s tem kera varovalka je notr in kurjenjem al ne....tko bi jest naredu

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 01. Marec 2011, 00:23

Gorazd, hvala sem potegnu dol. Bom preveru tole. Ne vem točno kam sem obesu osvetlitev števčkov, ampak prej so delovali. Pa tudi sedaj sem odklopil nazadnje namontiran števec, pa ni nič drugače. Tudi jaz sumim osvetlitev, ampak na armaturo - števce.

Birdy, hvala tudi to bom probal.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 01. Marec 2011, 01:18

Jst sem včasih preverjal na drug način. Izklopil sem kable iz akumulatorja in jih staknil skupaj, da je tokokrog sklenjen, a brez napetosti, potem sem pa namesto varovalke, ki jo je kurilo priklopil 9V baterijo in šel gledat, kje vse je elektrika, preverjal sem z voltmetrom in ponavadi sem zelo hitro našel težavo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 01. Marec 2011, 06:42

No, saj tud mene zanima kako naj preverim z voltmetrom, ker mi bo pošasi zmanjkalo varovalk :oops: .

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 01. Marec 2011, 07:19

če je preobremenitev na varovalki jo lahko tudi skuri če je kje kakšen rele tudi lahko dela probleme ,

ugotoviš kaj vse je na tisti varovalki
postopoma odklapljaš (če lahko ) porabnike na tisti varovalki

poglej maso ali si jo vezal na ohišje ali je povezana s kakšnim kablom.

sem mel probleme pri park senzorjih ko so jih vezal na nek x črn kabl ki je prišel do prtljažnika in je blo očitno tipalo ne dejanski minus. odkar so priklopljeni na ohišje avta ni problem.

tok varovalke je preračunan glede na število porabnikov in njihovo porabo. če obesiš še dodtnega porabnika lahko nastane problem in potrebuješ močnejšo varovalko .
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 01. Marec 2011, 18:41

birdy napisal/-a:
Thomas22 napisal/-a:V kabini so varovalke OK. Odpoveduje varovalka v motornem prostoru.
za foro sistematsko probavaj odstranjevat varovalke v kabini, da bos ugotovu a ma kako povezavo s tem kera varovalka je notr in kurjenjem al ne....tko bi jest naredu
Poskusu na tole foro, pa nisem ugotovil nič.

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 01. Marec 2011, 18:48

Sedaj še števec ven vržem, glede osvetlitve, potem pa se mi znanje popolnoma neha.

Preveril še enkrat vso napeljavo za dodatne števce pa je za moje pojme OK, saj je zadeva delovala, hmm.

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 01. Marec 2011, 22:52

glede na to, da ti meče ven ta veliko varovalko in ne majhnih (št.26-15A) in št. 25-10A),... je mogoče nekaj vezano vmes (na SBF3-45A)... oz. je tam nekje kratek stik.

pomoje.
Fiat.
Brez panike.

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 02. Marec 2011, 00:56

Evo, razdru pol armaturke, oziroma odklopu skoraj vse kar se je dalo.

Odkril napako na sivem konektorju, ki je privijačen.
http://www.subaru-slo.net/userpix/110_P ... orja_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/110_S ... jaen_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/110_K ... orja_1.jpg

Če sem tale siv konektor odklopu, je varovalka v motornem prostoru ostala cela. Sedaj pa kako odkriti kateri kabel je na masi ali kaj podobnega. Po kmečki logiki sem "prob lampico" priklopil na stalni plus in preskušal kontakte na sivem konektorju kateri bodo zasvetili. Se pravi so na masi.

Odkril sem 5 kablov, kjer lučka posveti. Na spodnji sliki so pozicije in pa barve, ali mi lahko kdo pove kam vodijo in ali morajo biti na masi ali ne?
http://www.subaru-slo.net/userpix/110_S ... ktor_1.jpg

Nisem ravno vešč branja elektro shem.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov