Ivan škripa. :)

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
Ginger
Uporabnik foruma
Prispevki: 91
Kraj: Kamnik

Ivan škripa. :)

Odgovor Avtor: Ginger » 26. Marec 2011, 08:08

Živjo,

Ginger rabi nasvet. Baba pač. :lol:

Torej, moj dragi Ivan ob sukanju volana v desno ali v levo, spušča nenavadne zvoke. :roll:
Če pri hitrosti 30-40 km/h obrnem volan močno v desno, ali v levo (npr, v krožišču ali na uvozu na avtocesto), se zadaj desno zasliši nek čuden zvok - meni se zdi tako, kot da bi bil pri zadnji desni gumi skrit maček, ki ga stisnem, vedno ko zavrtim volan. :oops:
Ne znam točno razložit zvoka - to je očitno :lol: , vendar je res nekako tako, kot da maček z zadnjimi močmi zamijavka.

Ima kdo kakšno idejo kaj bi to lahko bilo?
Enkrat Ivan, vedno Ivan.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 26. Marec 2011, 11:38

Kaj se zgodi, če na parkirišču delaš kroge z do konca navitim volanom; v eno ali drugo stran... dobro bi bilo, če bi nekdo opazoval od zunaj; naj bo pozoren na zadnja kolesa.
Fiat.
Brez panike.

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1476

Odgovor Avtor: mesecnik » 26. Marec 2011, 11:54

A misliš, da je visko šel? To je meni padlo na pamet.

Uporabniški avatar
Ginger
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Ginger » 26. Marec 2011, 17:44

Bom probala še tole na parkirišču, pa povem.
Drugače pa danes ni bilo nobenega zvoka. :roll:
Prav čudno. V sredo sem zasledila to jamranje - nekje 15 minut in potem je bil do včeraj mir. Včeraj je spet to delal nekje 20 minut, danes nič.
hm..
Enkrat Ivan, vedno Ivan.

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2574
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 26. Marec 2011, 18:34

servo črpalka? meni na joti cvili, če ni dovolj olja. malo mi solzi semering na osovini črpalke in spusti ravno za ene štiri jušne žlice atf-a ma mesec. če ne dotočim - jamra. če jamra pri polnem levem ali desnem volanu in olja ne manjka, je potreben pregled celotne servo garniture - da slučajno bypass ventilčki niso blokirani (ponavadi so razbremenilni ventili zaradi preusmeritve olja pri polnem volanu) in jamra črpalka ker ni razbremenitve tlaka. zelo dobro se sliši če je krivo karkoli od servo tako, da na parkirišču odpreš okno in vrtiš volan pri mirujočem ali zelo počasi vozečem avtu.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
Ginger
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Ginger » 26. Marec 2011, 20:37

Fantje, hvala vsem za trud in odgovore.

Trenutno me je tako močno sram, da bi se najraje ulegla na tla, da bi me povozil bager, potem bi se pa postrgala in ugreznila v zemljo. :oops:

Torej, definitivno se vidi, da sem ženskega spola, poleg tega imam še svetle lase. :lol:

Krivec za škripanje, cviljenje in moje sekiranje, je tole:

http://www.shrani.si/t/2a/mF/afAchVR/img9284.jpg

Seveda sem imela igračo v prtljažniku, na desni strani. Ker pa so baterije očitno že precej pri koncu, telefonček ne spušča več normalnih not in glasov, ampak jamra. :lol:

Zares hvala še enkrat vsem za trud, ne bom pozabila. ;-)

Lahko noč , grem delat tole --> :zjz
Enkrat Ivan, vedno Ivan.

Uporabniški avatar
pero999
Uporabnik foruma
Prispevki: 1463

Odgovor Avtor: pero999 » 26. Marec 2011, 20:45

:lol: :lol: :lol: Sam da si uštimala :D
Legacy 2.0 GL

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2574
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 26. Marec 2011, 20:55

:D se ne dogaja samo svetlolasim. poslušte tole: kupim joto, precej denarja za moje razmere in sploh totalna paranoja pred vsakim puščanjem česarkoli in nizkimi nivoji tekočin (prej mel jeepa, tesni kot cedilo za makarone), skratka meji na nevrozo.

dam popravit šobe na joti ker je kadilo kot šef, in čez en teden pogledam na srečo hladilno. manjka 3 litre. panika, glava je počena, avto gre na glikol, šizim totalno, v glavi že vidm kako batne obročke melje itd. nalijem, zalaufam, tenek curek teče takoj pod avtom. okej, ko so dajali pumpo nazaj gor, so pozabili nataknit cevko iz mašine do termostata pumpe (na hladno mašino malo dvigne vrtlaje). nataknem gor, neha tečt, mašina zaenkrat preživela.

se vozim en dan, dela okej, pridem domov in parkiram ... najdem pod avtom lužico, glih ko me kliče moja srčka kako sem kaj. ves penast pravim, bom zažgal kripo, mehankarje pa obesil na japko drugim za zgled ... je spet ena lužca pod avtom, točno pod sovoznikovimi nogami. pregledal že vse kje bi lahko teklo in popizdevam, nč ne najdem, ves penast že, prtisk 270 na 170.

pravi meni srčka: a si mel kej klimo pržgano?
o god, kako tele. ampak ne bote verjel da sem šel vseen lizat lužico če ni kej sladka ...
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 26. Marec 2011, 21:30

Me je spomnilo, ko smo par let nazaj šli k stricu, kjer so imeli malo dojenčico. Pridemo noter, jaz se vržem na kavč in takrat nekaj močno zajoka. Ves paničen hitro skočim pokonci, pogledam pod dekno, in najdem malo punčko na baterije, ki ob pritisku spušča zvoke :lol:

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 26. Marec 2011, 22:40

Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 26. Marec 2011, 22:51

navadi se, zdj mas subaruja - jst sm tud zivcno poslusal vsak zvok prve nekaj mesecev.... :lol: ....zdj vem da stvar dela in se ne obremenjujem

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 27. Marec 2011, 08:49

Ma sem se že zgodaj zjutraj nasmejal na račun zadnjih par postov ni kaj ste mi polepšali tole nedeljo :D
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
Tomy
Uporabnik foruma
Prispevki: 303
Kraj: Celje

Odgovor Avtor: Tomy » 27. Marec 2011, 20:35

Js pa pravim da dokler ropoče pa rožlja se še pelem, pol ko neha morm it pa peš :D

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945

Odgovor Avtor: subi92 » 28. Marec 2011, 10:08

:lol:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov