Legacy Turbo from Kroejša

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Japanac
Uporabnik foruma
Prispevki: 45
Kraj: Zagreb

Legacy Turbo from Kroejša

Odgovor Avtor: Japanac » 21. Marec 2011, 16:14

Eto, poštovani susjedi, kak sam vam obećao, tukaj je moja "boxer turbo money hole"

Auto sam kupio 2009te v Oktobru... Prije Subarua sam imao Mazdu 323 1990 koja je bila v familiji od samog početka, in ni imala lak život, tri totalke u njenom 18 godišnjem življenju, prvo ju je otac sredio 1991-e, pa sam ja 2004te ušao kroz desna vrata Merca E klase jer je gospa prošla kroz rdeče na semaforu.... nakon toga je auto bil kompletno uređen... 2008. sam bil v sredini lančanog sudara pa je bila ful skračena nakon toga, in sam odlučio, teška srca, ma koliko sam volio taj auto, da ne morem celo življenje imat jedan te isti auto.... Još godinu dana nakon toga sam imao isto tak mazdu 323, koju sam kupio za dijelove al je ispalo da se jos ful dobro drzi i da moze izdrzat godinu dana :) Nakon toga sam mislio da me pustila sva ta euforija za autima in da bum kupil nekaj kaj malo troši, ni starije od mene in nemam brige, pa sam skoro dao kaparu za Mazdu 323 2000god, diesel...

Isti taj dan sam vidio oglas za Legacya, drugi dan ga otišao vidjet i probat, i treći dan sam ga kupio... A nič ne vem o tom autu...

Njegova povijest je čudna i nepoznata... imao je 3 vlasnika prije mene, i ova druga dva, nisu brinuli u autu, ima puno "fuša" na njemu, i sve u svem, odma mi je bilo jasno da će mi trebati puno novaca....

Neke stvari kaj je trebalo naredit sam riješio u prošloj godini, a još ih je puno ostalo... Na žalost u tom periodu sam ostal bez zaposlenja in još uvijek tražim konkretnu firmu z plačom koja bi bila dovoljna za živjet, i usput restaurirat auto in ga vratit u život...

Prošle godine je promijenjen kuplung set, i sad je nutra Helix s jačom potisnom pločom i jačom lamelom, i sve je to na STi flywheelu...

Zbog zelo lošeg menjalnika, išao sam kod vašeg kolege po getribu in mi je majstor v Hrvaškoj (Lončarić) od dve složio jednu, ali nisam preveč zadovoljan jer još uvijek ima čudnih zvukova iz nje.... i teško se šalta, neprecizno...

Trebalo bi napravit komplet limariju jer ima hrdje na nekim mestima, in su ga prijašnji "majstori" pokušavali zakitat in prekrit te tragove z... da ne velim sad čim.... a počinje na d i smrdi...

Na redu je i veliki servis, zobati jermen, pumpa, svečice, možda i bobine jer kad je vani vlaga, trokira in preskače nekak čudno v niskim okretajima, al mislim da je to problem sa masom negdje...

Sad je stanje auta takvo da stoji od oktobra 2010, odjavljen... redovito ga vžigam i radi odlično... al se počne pregrijavat... što me brine.... Mislim da je termostat zaštekal al mi je svejedno to čudno jer se nakon nekog kratkog vremena kak počne kipit, svejeno upali ventilator.... ne vem...

Sve u svemu, ima još puno sitnica kaj treba naredit, letva volana/servo curi ulje, instrument tablu trebam novu jer cajger za gorivo ne dela kak treba, i ploča ne svetli.... šiber pušča vodu... i tak... ne želim se svega ni prisječat...

Gotovo svi moji prijatelji i poznanici, koji i imaju veze s autima a i nemaju, su mi rekli da ga se riješim in da bum sam probleme imao... Al ga ne dam, u to kratko kaj sam se pošteno vozil s njim, mi se jako dopada, a još je to bilo i po zimi in je bilo dost snijega... ma divota....

Da ne drobim preveč, evo par slika, ni ih puno, al za početak i prije neg ga krenem vračat v život, nadam se uskoro, bu dost!

Verjem da sve več znate... al nije na odmet napisat...

Legacy turbo sedan
1991 god
EJ20G, 147kw

http://img27.imageshack.us/img27/8749/10207120.jpg

http://img683.imageshack.us/img683/1448/vrata1.jpg

http://img33.imageshack.us/img33/9581/hauba.jpg

:oops:
http://img858.imageshack.us/img858/1921/roads.jpg

Yup, duck tape na šiberu :? :neutral: :oops:

http://img153.imageshack.us/img153/1576 ... 8large.jpg

Moj prvi pokušaj "drifta" s 4x4 u životu, to je bio drugi dan kaj sam ga imal, sva sreča, pala je kiša in su gume koma na autu :D

http://www.youtube.com/watch?v=ildATjhw-xc

Tu se več mal bolje poznamo

http://www.youtube.com/watch?v=Gih91XRjAkc

Moja ulica, snijeg i led... Zbog ovog tu mesta mi je ful drag... BMW 525xd novi, ni A6 allroad quattro se nisu popeli... ja jesam, još sam i stao, namjerno :D

http://www.youtube.com/watch?v=I6Ct_CM2ss8

Ako se možda hočete provozati lagano kroz Zagreb s nama, lahko pogledate

http://www.youtube.com/watch?v=95iadMrW9FM

Japanac
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Japanac » 21. Marec 2011, 16:18

I pošto sam pozabil, a ne najdem edit...

Plan za auto je vratit ga za početak u original stanje, ne vem kje so završile original felge, jer sam ga ovak kupio... Što se izgleda tiče, htio bi ga kompletno lakirat, i boja bi ostala ista, i sve serijski kak je, jer mi je tak najljepši.... No o svemu, što u bližoj što u daljoj budučnosti, če odlučit financije.... ono kaj bi ja htel, je daily driver, serijskog izgleda, sa možda 250-300ks, jer vjerujem da to nije teško ostvarivo s tim motorom, a opet, nije ni patnja za pogon...

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 21. Marec 2011, 20:15

Men je lep, čeprov z nekaj napakcam, čuvaj ga ;-)

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 21. Marec 2011, 21:24

Krasna barva!

glede obnove - karoserijo je vedno težje dobiti, se pa najde kak komad, ki še ni gnil; glede menjalnika - kakšno olje je v menjalniku in diferencialu?
prekinjanje iskre - ja... kabli (oz. tuljave); za pregledat je tudi rele vžiga;

veliko dela te čaka, a počasi se daleč pride :D
Fiat.
Brez panike.

Japanac
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Japanac » 21. Marec 2011, 23:16

To za karoserijo me ne brine previse, znam limara koji zna svasta.... U menjalniku je odgovarajuce ulje, to je sigurno, al na jednom USA legacy forumu sam pronasao thread u kojem je opisano kaj treba zmenjati za preciznije mjenjanje... problem je u shifteru i jos nekim stvarima, pa se promjeni shifter sa shifterom od impreze, zamjeni se kuglasti zglob in feder... svi kažu da je puno bolje tak...

Res puno posla, nije mi sila da ga vozim cim prije, al mi je zao da stoji jer auto najvise propada kad stoji... Al rajše mi stoji na dvorištu in čeka, neg da ga nekome dam za nikakve novce, a uložio sam financijski puno....

I koliko sam do sad uspio saznat, v Hrvaškoj je još samo jedan turbo sedan, in imam broj od vlasnika pa smo se dogovorili za srečanje u bližoj budućnosti... znam isto da postoji još jedan ili dva turbo karavana... te još jedan turbo sedan koji je u originalu bio 1.8 FWD...

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 22. Marec 2011, 08:40

Lepo pozdravljen.

Želim ti velik razburljivih in varnih kilometrov z zverino :D

Kar se pa tuninga tiče je pa tle napisan use kar je men ratal notr našraufat:
viewtopic.php?t=26&start=0

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 22. Marec 2011, 12:03

Pozdravljen !

Lep avto, seveda z originalnimi feltnami bo pa še lepši. Mislim, da jih ima kakšen tukaj na forumu na prodaj.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 27. Marec 2011, 20:20

Evo japanac; supermarket za Legacy T:
viewtopic.php?p=95525#95525

pomoje se najde tudi kaj karoserije.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 27. Marec 2011, 20:31

Lol supermarket je reku :lol:

Japanac
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Japanac » 19. November 2011, 21:46

Dragi moji zapadni prijatelji....

Prije 2 tjedna sam konačno odpeljal auto mehaničaru na kompletni pregled i da napravi kaj treba napravit... Imam problema s bobinama, posuda za antifriz je strunula in je curil antifriz iz nje po bobinama pa su probile, taj problem je manje više več riješen, sam ne znam da li će popravak tj varenje posude uspjeti. Letva volana je predihtana, crijevo od serva bu napravljeno novo koje je puštalo, motor ide van zbog promjene zobatog jermena, vodene pumpe, rolica, španera i tak.... vse u svemu, odlučio sam ga vratit u život, i znam da bu me koštalo al vjerujem da bude se isplatilo i da bude dobar prema meni :D

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 20. November 2011, 00:19

Posod je tukaj na pretek, nima smisla stare varit.

Japanac
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Japanac » 20. November 2011, 01:26

Vem... i mislil sam da ih imate puno. Problem je kaj ja vozim šleper i u tjedan dana sam samo jedan dan u Hrvaškoj i onda ne stignem tražiti i skupljati dijelove :( Kroz Sloveniju prođem jednom do dvaput tjedno, ali kroz jako mali dio, od Redicsa (Madjarska) do Petišovaca, a sumnjam da bi baš u tom kraju pronašao posudu...

Japanac
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Japanac » 26. December 2011, 11:57

Veliki servis narejen... zobati jermen, puno dihtunga, pumpa, cinšpule, predihtana letva volana da ne curi, tekučine i tak... ekspanzijsko posodo još tražim. Nadam se da za tjedan dana auto ide limaru i lakireru, a tome se najviše veselim, jer očekujem da bu se vratil od tam onak kak je izgledal 1991. kad ga je neko kupil u Švicarskoj :D

Imam još jedan problem, dosta veliki, ali ću ga riješavati na ljeto ili kasnije... Radilica ima dost lufta, al mehaničar kaže da još može tako voziti. Znam da to moram popravit, al je res skupo pa ču pričekati neko vrijeme, a tak i tak taj auto ne bum vozil svaki dan, nego više za vikend, iz gušta.

Budem kroz par dana stavio par slika, iako sad auto izgleda grozno jer stoji već godinu dana... al ih želim za sebe radi usporedbe, prije i poslije :)

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 21. Januar 2012, 00:39

Nice. Take your time :-) .

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov