1. Odvisno od pozornosti in znanja preglednika, če ni pozoren in/ali je narejeno tako, da zgleda kot original, pol gre skos, po pravilih drugače ne more it.Grizliboy napisal/-a: ↑07. Junij 2020, 09:581.- Pred časom sem tukaj bral, da je nekdo kupil neoriginalni športni katalizator (mislim da je bil z 3 inč širina cevi) za svoj avto, pa me zanima kako je s tehničnim pregledom ? Gre normalno skozi preverjanje plinov, brez "prostovoljnega prispevka" v prometni![]()
![]()
Sem že iskal, pa ne najdem več za kateri model je bilo takrat govora oz. kdo je bil.
2.- Če bi na originalnem izspušnem sistemu (torej - originalni premer cevi + vsi katalizatorji) zamenjal samo originalni izpušni kolektor s zvarjenim ne-enakodolgim kolektorjem (pač isti premer cevi) z odstranjenim resonatorjem ------- ali bi dobil ven zvok subarujevega brbotanja![]()
![]()
Ali bi katalizatorji in premajhen premer cevi pobrali ves zvok
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
2. Brbotanje je posledica kolektorja, kako glasno je, je pa odvisno od loncev in katalizatorja; novejši avtomobili imajo bolj zadušen in tišji izpuh, tko, da preveč glasno v komabinaciji s stock izpuhom ne bi bilo.
3. Izpušni kolektor precej vpliva na delovanje motorja, tko, da če boš kej čudnega zmontiral, zna tut motor precej čudno delat, pa CE lučka tvoj najzvestejši prijatelj postat.